Фюри - Уайлдър няма да се състои през лятото

11:27
Фюри - Уайлдър няма да се състои през лятото

Най-интересната битка в тежка категория на професионалния бокс това лято няма да се състои. Световният шампион на WBC Тайсън Фюри е с положителен тест за COVID-19 и двубоят му с Дионтей Уайлдър, който беше планиран за 24 юли в T-Mobile Arena в Лас Вегас, е отложен.

Все още не е ясно кога ще видим трилогията между двамата. Обмисля се датата 9 октомври, като засега мястото остава същото.

Освен Фюри и други хора от лагера му са се заразили с вируса. Интересно е, че британският боксьор е бил ваксиниран с една доза.. По всяка вероятност той ще се върне в Англия, където ще чака новата дата за мача.

Фюри и Уайлдър вече са се срещали два пъти на ринга. Първата им битка бе през декември 2018 година и завърши със спорно равенство. Въпреки че Фюри претърпя два нокдауна, включително един в последния рунд, повечето наблюдатели вярваха, че той заслужава победата.

В реванша през февруари 2020 година Циганския крал не остави никакво съмнение кой от двамата е по-добрият. Той вкара два нокдауна, а седмия рунд двубоят бе прекратен с технически нокаут, след като от ъгъла на Дионтей Уайлдър хвърлиха кърпата.

35-годишният Уайлдър има 42 победи, от които 41 с нокаут, едно поражение и едно равенство. 32-годишният Фюри има 30 победи, от които 21 с нокаут и едно равенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация