Куман: Вярваме, че Меси ще продължи при нас

12:10
Куман: Вярваме, че Меси ще продължи при нас

Наставникът на Барселона Роналд Куман призна за известно напрежение в клуба относно неяснотата около съдбата на Лионел Меси. Договорът на легендата изтече преди дни и в момента той е свободен агент. Проблемът на “Камп Ноу” е, че клубът има таван за обща сума от заплатите на футболистите си, но високото възнаграждение на аржентинеца обърква сметките, защото това означава, че или Лео трябва да се съгласи на значително по-ниско възнаграждение, или потърпевши ще са други състезатели.

“Малко сме притеснени, но все пак вярваме, че Меси ще продължи при нас. Това е особено важно за Ла Лига като цяло”, заяви Куман тази сутрин.

Треньорът също така призова Педри да не пътува с олимпийския тим на Испания на Игрите в Токио по-късно този месец. 18-годишният полузащитник изнесе много силно европейско първенство и едва ли ще има сили и за Олимпиадата. “Прекалено много ще му дойде всичко това. Футболистите трябва да бъдат пазени. Олимпийските игри са повече за атлетите, отколкото за футболистите”, добави Куман.

Проблемът на испанските клубове е, че те нямат право да отказват повиквателни за свои играчи. В същото време чуждестранните тимове могат да го правят, като по този начин мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола каза, че няма да пусне викнатите негови играчи Феран Торес и Родри. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация