И Шаповалов не можа да спре Джокович на "Уимбълдън"

22:33
И Шаповалов не можа да спре Джокович на "Уимбълдън"

Новак Джокович се класира на мечтания финал на “Уимбълдън”, след като елиминира в здрава битка Денис Шаповалов със 7:6(3), 7:5, 7:5 за 2 часа и 47 минути игра. В битката за шеста титла великият сърбин ще се изправи срещу Матео Беретини, който по-рано днес надви Хуберт Хуркач в четири сета.

Това е финал номер 30 в “Големия шлем” за Джокович (седми на “Уимбълдън”), който при успех ще се изравни с исполинските си съперници Роджър Федерер и Рафаел Надал с по 20 “мейджър” трофея. Също така той ще продължи стремежа си да стане първият човек в историята на Откритата ера, който прави “календарен шлем” (при условие, че “Шлемовете” се играят на три настилки). 

Шаповалов заслужава уважение за борбения си дух, независимо че не спечели сет. Той дори сервираше за първата част, но допусна връщане на пробива, а във втория сет също имаше моменти, в които беше по-добрият играч на корта. Полуфиналът на “Уимбълдън” е сериозно постижение за него, защото при предишните си три участия бе спечелил общо един мач.

Джокович е големият фаворит за титлата в турнира, където няма поражение от третия кръг през 2016 година, когато изненадващо отпадна от Сам Куери. Именно тогава пък бе последният случай с канадец на полуфинала, когато Милош Раонич срази Роджър Федерер в пет сета.

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ФИНАЛА ПРИ ДАМИТЕ ТУК!

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ФИНАЛА ПРИ МЪЖЕТЕ ТУК!

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация