Колумбия спечели бронзовите медали на Копа Америка (видео)

08:34
Колумбия спечели бронзовите медали на Копа Америка (видео)

Отборът на Колумбия се утеши с бронзовите медали на турнира Копа Америка, след като победи с 3:2 Перу в малкия финал, който се проведе на стадион “Мане Гаринча” в столицата на Бразилия. Двубоят започна предпазливо, като първите възможности бяха пред състава на Перу

Джанлука Лападула можеше да открие в 27-ата минута, но ударът му мина встрани от десния страничен стълб. В края на полувремето обаче Перу все пак стигна до гол. Резултатът откри Йошимар Йотун, който успя да изненада стража Камило Варгас. Колумбия стартира силно втората част и изравни само четири минути след подновяването на играта чрез капитана си Хуан Куадрадо. 

Постепенно “лос кафетерос” взеха инициативата и в 67-ата поведоха в резултата чрез крилото на Порто Луис Диас, въпреки първоначалното спасяване на Варгас. Така се стигна до драматичните заключителни десет минути. В 82-ата Перу изравни с гол на Лападула. Мачът вече вървеше към дузпи, когато Диас попари перуанските надежди с втория си гол, оказал се и победен с удар извън наказателното поле. Така бронзът се превърна в утешителна награда за отбора на Колумбия, който триумфира с трофея пред 20 години. 

В големия финал се изправят съставите на домакина Бразилия и Аржентина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация