Фюри е разочарован от отлагането на мача с Уайлдър

18:25
Фюри е разочарован от отлагането на мача с Уайлдър

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри е крайно разочарован от отлагането на двубоя му с Дионтей Уайлдър, който трябваше да се състои в края на този месец в Лас Вегас. По-рано тази седмица Фюри и част от екипа му дадоха положителни проби за коронавирус, което означава, че третият му сблъсък с Уайлдър се отлага за есента.

Това означава, че Циганския крал ще направи пауза от повече от година и половина, преди отново да се качи на ринга, след като за последно нокаутира Уайлдър през февруари 2020 година. "Изглежда мачът ще бъде през октомври, което е много жалко, но трябва да го приемем", коментира промоутърът на Фюри Франк Уорън. За съжаление, той и хора от щаба му са дали положителни проби по време на лагера. Няма какво да направим по въпроса. В такива времена живеем, така че мачът е отложен. Тайсън е много разочарован, докато се качи отново на ринга, ще са минали близо 20 месеца. Това е много дълъг период", допълни Уорън.

В същото време британският боксьор Дилиан Уайт изрази желанието си да се изправи срещу Уайлдър вместо Фюри на предварително избраната дата - 24 юли. "Точно затова аз съм временен шампион. Трябва да ме направят световен шампион и да се бия с Уайлдър, след това победителят ще защитава пояса срещу Фюри, след това победителят ще се бие с Джошуа за абсолютен световен шампион", предложи Уайлдър. Този вариант обаче изглежда малко вероятен, тъй като надали Уайлдър ще се съгласи да се изправи срещу друг съперник с по-малко от две седмици предизвестие, нито пък от Световния боксов съюз биха дали зелена светлина за подобен сценарий. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация