УЕФА обяви Роналдо за едноличен голмайстор на Евро 2020

18:21
УЕФА обяви Роналдо за едноличен голмайстор на Евро 2020

Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо е голмайстор номер 1 на Европейското първенство по футбол, което завърши снощи в Лондон. Роналдо има пет попадения, колкото има и Патрик Шик от Чехия, но по-добрите допълнителни показатели осигуряват короната за португалеца. УЕФА реши спора в полза на звездата на Ювентус, който има една асистенция повече и това го прави победител. 

И докато доскоро при равен брой голове играчите си поделяха индивидуалната награда, то сега в случай на равенство на двама или повече претенденти, УЕФА определи допълнителни критерии. И те влизат в сила от току-що приключилото първенство. Първата беше асистенциите, след това по-малкият брой изиграни минути и евентуално повече голове в квалификациите. 

Иначе Патрик Шик също спечели симпатиите на публиката, след като вкара пет от шестте гола за тима си в шампионата. Той блестеше особено в началния мач на групата срещу Шотландия, в който си осигури победа с 2:0 с две попадения, единият от които прехвърлящ вратаря от рекордно разстояние от 49,7 метра.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация