Рашфорд: Никога няма да се извиня за произхода ми

10:30
Рашфорд: Никога няма да се извиня за произхода ми

Английският национал Маркъс Рашфорд се извини за пропуска от дузпа на финала на Европейското първенство срещу Италия, но уточни, че няма да се извини за цвета на кожата и произхода си. Той, Джейдън Санчо и Букайо Сака станаха обект на расистки нападки онлайн, след като Англия загуби трофея с дузпи.

"Цял ден можете да ме критикувате за дузпата и ще бъдете прави. Ударът не бе достатъчно добър, а трябваше да бъде. Няма обаче никога да се извиня за произхода ми", пише в обръщение на 23-годишния нападател на Манчестър Юнайтед.

"Никога през живота ми не се чувствам по-горд от момента, в който облека фланелката с трите лъва. Също така и от момента, в който видя семейството ми сред десетки хиляди други по трибуните".

Не мога обаче да опиша с думи как се чувствам сега. Сезонът бе тежък, а аз започнах този финал с понижено самочувствие. Предполагам, че това се виждаше от далеч. По принцип винаги бих поел отговорност да бия дузпа, но в този миг нещо не бе правилно. Имах чувството, че засилката за дузпата траеше цяла вечност и резултатът от нея не бе такъв, какъвто ми се искаше.

Чувствах, че съм подвел съотборниците ми и феновете. От мен се искаше да вкарам, както мога да го правя и на сън. Не мога да опиша какво е чувството, когато изпуснеш дузпа на такова ниво. Не ми остава друго, освен да поднеса извиненията си. Това бе финал, на какъвто не сме били от 55 години и от мен се искаше просто да вкарам една дузпа. Иска ми се да бях успял. 

Междувременно, искам да благодаря на съотборниците ми. През това лято изкарах абсолютно най-любимия лагер в кариерата ми. Всички те изиграха роля за това".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация