Кръстева: Искам да зарадвам цяла България с представянето си в Токио

17:55
Кръстева: Искам да зарадвам цяла България с представянето си в Токио

"Надявам се на хубав жребий, да сме здрави и да зарадваме цяла България с представянето си", обяви българската боксьорка Стойка Кръстева преди заминаването си за Олимпийските игри в Токио този петък. Стойка Кръстева ще участва на втора Олимпиада в кариерата си. През 2012 тя дебютира на Игрите в Лондон, където зае пето място в категория до 51 килограма.

На 1/4-финалите родната боксьорка бе спряна от бъдещата двукратна златна медалистка Никола Адамс. 9 години по-късно Стойка е готова да разгърне потенциала си. Тя вече е двукратна европейска шампионка и носителка на два сребърни медала от световни първенства. С опита, който има зад гърба си, Кръстева ще опита да донесе дебютно отличие за България в женския бокс от най-големия спортен форум на планетата. Ето какво каза тя за БФ Бокс"

- Как си, броени дни преди отпътуването за Токио и старта на олимпийския турнир? Усещаш ли вече еуфория?

- Все още не, защото тренираме до последно. Успявам на този етап да удържа емоциите. Не искам те да вземат превес и предварително да мисля какво и как ще се случи. Просто искам да сме здрави, да отидем там и да покажем максимума, на който сме способни. Вярвам, че нещата ще се наредят в наша полза. С малко късмет, защото знаем, че той е много важен.

- Най-вече и на жребия, където ще имаме нужда от него.

- Да, абсолютно. Надявам се на хубав жребий, да сме здрави и да зарадваме цяла България с представянето си.

- Успя ли да влезеш в максималната форма, която търсиш и има ли още нещо, което трябва да подобриш?

- Ще се опитаме до последно да изчистим някои детайли, спрямо противниците, които са в категорията ми, но мисля, че ще бъдем напълно готови за старта.

- Все още нямаме медал от олимпийския турнир при жените. Вярваш ли, че ти и Станимира Петрова можете да развалите тази статистика?

- Вярвам че имаме реални шансове. Смятам, че ако имаме късмет и покажем собствените си възможности, ще имаме позитивен край на олимпиадата, както за нас, така и за цяла България.

- Има ли нещо, което да те притеснява, с оглед обстановката в Токио и всичко около пандемията?

- Не, честно казано няма. Дадоха ни достатъчно информация. Има хора, които са постоянно на разположение, ако имаме някакви въпроси. Смятам, че всичко ще мине добре. Японците са организирана нация и предполагам, че от това естество няма да има нещо, за което да се притесняваме. Ще изкараме прекрасна олимпиада, въпреки пандемията и мерките.

- Кои са съперничките, които респектират най-много в категорията ти?

- Там няма случайно име. Всеки отива за победа и да се класира максимално напред. Не мисля че има от какво да се притеснявам, както и нещо, което да ме успокоява прекалено. Трябва да съм концентрирана и мобилизирана.

- И да сбъднеш мечтата си?

- Да. Но не само моята. Аз се качвам на ринга, но зад мен стои огромен екип от хора, на които дължа всеки един успех. Всеки от тях заслужава да спечеля медал – министерство, федерация, треньори, лекари, масажисти, семейство, приятели… един огромен кръг от хора, които се борят със зъби и нокти нещата да се случват и са били във всеки един момент до мен.

- Пожелавам ти в такъв случай да зарадваш всеки един от тях.

- Благодаря, ще се постарая и ще дам всичко от себе си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация