Новак Джокович ще се опита да спечели "Златен шлем"

10:29
Новак Джокович ще се опита да спечели "Златен шлем"

Лидерът в световната ранглиста по тенис за мъже Новак Джокович обяви, че ще участва на Олимпийските игри. Сърбинът спечели три от четирите турнира от "Големия шлем" през тази година и е основен фаворит за златния медал в мъжката схема в Токио. Ако Ноле триумфира със златото в Япония и след това съумее да победи в Ю Ес Оупън, ще завоюва т.нар. "Златен Голям шлем" или "Златен шлем" ( играч, който е спечелил златото на Олимпийските игри и четирите турнира от "Големия шлем" - бел. ред.) 

"Стягам багажа за Токио и ще летя с националния отбор, за да се борим за най-бляскавите медали на олимпийските арени. Мотивиран съм да играя за Сърбия и ще дам всичко от себе си, за да зарадвам сънародниците ми", обяви Джокович, който има бронз от Пекин 2008.

Двамата най-големи съперници в кариерата на Джокович - Роджър Федерер и Рафаел Надал, отказаха участие на турнира в Токио. За последно вчера това направи и австралийският тенисист Алекс де Минор, който даде положителен тест за КОВИД-19 преди полета си за Токио.

При жените също има един отказ от последните часове и той дойде от рускинята Светлана Кузнецова. Тя обяви решението си в Инстаграм. По-рано през деня от Руската тенис федерация съобщиха, че Елена Веснина ще замени Дария Касаткина, която пък се отказа от участие на 6 юли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация