Головата немощ е основният проблем на Реал преди началото на сезона

10:46
Головата немощ е основният проблем на Реал преди началото на сезона

Новият треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти има да решава много важен проблем, който неговите предшественици Юлен Лопетеги, Сантиаго Солари и Зинедин Зидан не успяха да решат. Той е свързан с головата мощ на отбора. Статистиката показва, че “белия балет” бележи с гол по-малко средно на мач, откакто Кристиано Роналдо си тръгна от “Сантиаго Бернабеу”, пише “АС”.

Докато португалецът бе част от състава на Реал Мадрид, тимът вкарваше средно по 2,66 гола на мач. През миналия сезон обаче мадридчани имаха средна стойност от 1,69 гола на мач.

Друг проблем е, че клубът бе напуснат от втория си най-добър голмайстор след Карим Бензема. Ветеранът Серхио Рамос замина в посока Пари Сен Жермен, след като не се разбра с шефовете и не подписа нов договор.

Така положението на “Бернабеу” не изглежда особено розово. Първият вариант пред клуба е спешно да намери качествен голмайстор, който да привлече до края на трансферния прозорец. Говори се за интерес към Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд, но заради трудната финансова ситуация в клуба, привличането на някой от тях изглежда доста трудна задача.

Другата опция е Анчелоти да опита да развие потенциала на нападателите, с които разполага - Лука Йович и Мариано Диас. Лошата новина за наставника е, че те отбелязаха общо три гола през миналата кампания с екипа на Реал.

Италианският специалист може да погледне и към Гарет Бейл. Уелсецът направи нелош сезон под наем в Тотнъм, където се отчете с 16 попадения или средно по 1 гол на всеки 104 минути. Сега той се завърна в Реал и е на разположение на наставника, ако той реши да разчита на него. Със сигурност Анчелоти ще се надява и крилата Марко Асенсио и Винисиус Жуниор да повишат успеваемостта си пред гола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация