Български олимпийци се сгодиха в навечерието на Токио 2020

08:02
Български олимпийци се сгодиха в навечерието на Токио 2020

В навечерието на олимпийските игри в Токио двама от българските спортисти, които ще представляват страната ни в Страната на изгряващото слънце, се сгодиха. Гимнастикът Дейвид Хъдълстоун падна на колене с пръстен в ръка и получи заветното “да” от чаровната Ерика Зафирова, която е част от ансамбъла по художествена гимнастика - една от големите ни надежди за медал в Япония.

Тя е на 22, а той на 20. Стават гаджета преди малко повече от три години, в момент, в който Дейвид се бори с депресия. Седмица преди Европейското първенство, когато е в най-добрата си форма, той се контузва и участието му в състезанието пропада.

“Доста време бях в една моя си дупка и в този момент Ерика дойде и ми беше най-голямата опора. Тя ми помогна да продължа и да изляза от тази депресия. Пак да се мотивирам и да вляза във форма”, разказвал е Хъдълстоун за началото на връзката си с гиманстичката.

“Дейвид беше доста настоятелен, опитваше година и половина да ме спечели. Аз се дърпах, защото съм доста сложен характер и трудно се доверявам на хората. Но той успя с много добро поведение и възпитание”, споделяла Ерика за гимнастика, който се ражда в Нидерландия в семейство на майка българка и баща американец. Когато е на 8, Дейвид идва в България сам, за да преследва своята голяма мечта в спорта.

Въпреки крехката им възраст, Ерика и Дейвид гледат заедно напред в бъдещето. Двама калени бойци, две сродни души, преминали заедно през много изпитания.

Те споделиха своя миг на щастие с най-близките си хора - съотборничките на Ерика от ансамбъла Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова, както и треньорката Весела Димитрова.

Дейвид Хъдълстоун е сред първите ни спортисти, които ще започнат участието си на олимпийските игри. Той заминава за Япония тази вечер, а квалификациите в спортната гимнастика са още в първия състезателен ден – 24 юли. За съжаление, той не успя да се възстанови на 100% от контузията на левия глезен, която получи преди около месец. Дейвид обаче се е научил да преодолява болките и ще се бори за топ 24 в многобоя.

Олимпийската надпреварата при ансамблите в художествената гимнастика пък е в последните два дни от игрите – 7 и 8 август.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация