ЦСКА кръгла нула и в Европа

21:59
ЦСКА кръгла нула и в Европа

Отборът на ЦСКА София завърши наравно 0:0 срещу латвийския Лиепая в първия мач от втория квалификационен кръг на новия евротурнир Лига на конференциите. "Червените" изиграха доста вял мач и не с нищо освен териториално предимство не показаха, че са по-класния отбор от тима от балтийската република. Гостите дори могат да съжаляват, че не си тръгнаха с победа от срещата, след като имаха по-чистите ситуации за гол, макар и атаките им да бяха значително по-редки от тези на българите.

Наставникът на домакините Любослав Пенев започна в следния състав: на вратата застана Густаво Бусато, а пред него в защита Иван Турицов, Юрген Матей, Валентин Антов и Брадли Мазику. В халфовата линия бяха Жеферсон, Амос Юга и Йоан Баи. В атака  действаше Жорди Кайседо, подпомаган от Греъм Кери и Яник Вилдсхут.

В началото на мача гостите успяха да се ориентират по-добре и започнаха по-активно. Атаките им изглеждаха по-опасни, но до чисто положение в първите минути не се стигна. Постепенно домакините изравниха играта, но също не съумяха да стигнат до ситуации пред вратата на тима от Латвия. 

В 20-ата минута ЦСКА София стигна до първата си опасност. Юга изведе зад отбраната на Лиепая Баи. Французинът преодоля стража на съперника, но топката отиде встрани и трябваше да връща назад за Вилдсхут. Новото попълнение потърси подаване към точката за изпълнение на дузпа, където обаче нямаше негов съотборник.

Пет минути по-късно гостите имаха чудесна възможност, но пропуснаха Топката бе центрирана отдясно за Дмитрий Бага, който за не успя да я засече във вратата на Бусато от чиста позиция.

Малко по-късно Бага стреля опасно, след като Турицов не изби добре топката и я предостави на съперника на позиция за удар. Шутът му обаче мина на сантиметри от гредата на домакините. Малко по-късно ЦСКА София отговори с удар на Жеферсон, който бе над вратата.

Няколко минути преди края на първата част дойде най-неприятната част от първото полувреме. Антов получи тежък удар в главата, след като се спусна на шпагат към съперников футболист и бе пометен с коляно. Бранителят бе превързан на терена, но веднага се отправи към линейката, за да отиде на преглед. На негово място в началото на втората част се появи Пламен Гълъбов.

В началото на втората част ЦСКА София имаше две претенции за дузпа, но съдията не ги сметна за основателни. Повторенията показаха, че реферът Питър Банкс отсъди правилно.

В 58-ата минута Миросавлиев бе близо да открие за гостите, но направи сериозен пропуск. Малко по-късно Шимич също можеше да вкара, но ударът му с глава след центриране от статично положение се оказа право в ръцете на Бусато.

ЦСКА СОФИЯ 0:0 ЛИЕПАЯ

ЦСКА СОФИЯ: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей, 26. Антов, 18. Мазику, 3. Жеферсон, 21. Юга, 7. Баи, 30. Вилдсхут, 8. Кери, 9. Кайседо

ЛИЕПАЯ: 12. Звиедрис, 33. Кейта, 55. Шимич, 27. Исайевс, 2. Жулевс, 8. Биарожкин, 15. Ткачук, 25. Бага, 22. Хоган, 9. Додо, 45. Миросавлйев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация