Седемголов трилър между Франция и ЮАР на Олимпийския турнир

14:51
Седемголов трилър между Франция и ЮАР на Олимпийския турнир

Ветеранът Андре-Пиер Жиняк се превърна в герой за Франция и бе с основен принос за драматичната победа на “петлите” с 4:3 срещу ЮАР на Олимпийските игри в Токио. Двубоят бе от Група “А” на олимпийския турнир, а 5 минути преди края французите губеха с 2:3 в резултата. Това е първа победа за “петлите” на олимпийския турнир и тимът запазва шансове да продължи във фазата на директните елиминации. На старта Жиняк и компания претърпяха гръмко поражение с 1:4 от Мексико. Жиняк беше автор на почетното попадение за европейците.

Жиняк реализира хеттрик и направи асистенция за победния гол, чийто автор бе Тейл Савание във втората минута на добавеното време. Преди това познатият у нас с гола си за Тулуза срещу ЦСКА в евротурнирите преди години нападател отбеляза първите три гола за Франция, при това в рамките на 28 минути (’57 ,’ 78, ’85-дузпа). 

Интересното бе, че всичките седем попадения бяха реализирани през втората част, а първата ще се запомни с пропуснатата от Лутър Сингх (ЮАР) в 41-ата минута дузпа. В 53-ата минута Кобамело Кодисанг изведе африканците напред в резултата, а другите два гола за ЮАР бяха дело на Евидънс Макгопа в 72-ата минута и Тебохо Мокоена в 81-ата.

По-късно днес в същата група Япония се изправя срещу Мексико. И двата тима имат по 3 точки, а вече и Франция е с такъв точков актив. ЮАР е на четвъртата позиция с 0 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация