ЦСКА-тата изиграха великолепен мач на "Васил Левски"

21:08
ЦСКА-тата изиграха великолепен мач на "Васил Левски"

ЦСКА София стартира с победа новия сезон в efbet Лига. Отборът на Любослав Пенев удари с 4:2 ЦСКА 1948 София във фантастичен спектакъл, който предложи всичко - голове, обрати, дузпи, червени картони. Йоан Баи откри резултата за гостите, които играха в черно и бяло, с хубав изстрел в 29-ата минута. Ивайло Чочев изравни с глава веднага след почивката. В 58-ата минута националът се разписа и от дузпа за 2:1 за ЦСКА 1948. В 72-ата минута Амос Юга изравни. В 86-ата минута Юрген Матей направи 3:2 за ЦСКА София с точен удар от бялата точка. В добавеното време резервата Жорди Кайседо оформи крайното 4:2 за тима от "Българска армия". 

В петата минута капитанът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов трябваше да се намесва при коварно центриране на Греъм Кери, с което ирландското крило насочи топката към далечния ъгъл. Малко след това последва удар от средна дистанция на Яник Вилдсхут, който се укроти в ръцете на Наумов. 

В десетата минута централният нападател на ЦСКА 1948 Валентин Йосков се измъкна от Юрген Матей и нанесе шут, който обаче беше блокиран. В 15-ата минута Вилдсхут потърси за втори път мрежата на домакините, но този път топката прелетя покрай целта. В 21-ата минута Кери шутира опасно към вратата на ЦСКА 1948, но националът Наумов изби с една ръка в корнер. 

В 29-ата минута ЦСКА София излезе напред в резултата. Йоан Баи получи удобна топка в дясната зона по атаката на своите, навлезе в наказателното поле и с премерен изстрел в далечния ъгъл не остави шансове за Наумов - 1:0 за тима на Ел Голеадор. Така французинът реализира първия гол за състава на ЦСКА София през новия сезон.

120 секунди след попадението на гостите можеха да направят 2:0 след груба грешка на футболистите на Тодор Киселичков в средата на терена. Радослав Живков получи пас от Вилдсхут на отлична позиция пред вратата на ЦСКА 1948, но бившият нападател на Литекс не уцели мрежата. Малко по-късно се откри шанс и пред Амос Юга, който обаче шутира над вратата. 

В 40-ата минута Галин Иванов се отличи с две добри действия в рамките на секунди, като след втората подаде на Георги Русев. Крилото обаче опропасти акцията на "червените" с много неточен удар. В последните мигове на първата част Даниел Наумов показа отново класата си, избивайки изстрел с глава на Живков. 

В началото на второто полувреме ЦСКА 1948 изравни. Ивайло Чочев, който тъкмо се беше появил в игра, намери топката с глава след центриране от корнер и я оплете неспасяемо в мрежата на Густаво Бусато - 1:1. Трябва да се отбележи, че националът не се зарадва след гола си. Малко след попадението на бившата звезда на Палермо Йоан Баи докосна втори гол, но вратарят на ЦСКА 1948 отби майсторски в ъглов удар.

В 58-ата минута Радослав Живков задържа с две ръце Чочев в наказателното поле на ЦСКА - София и съдията Валентин Железов посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият, който направи 2:1 с лек и техничен удар с левия крак. 

В 72-ата минута отборът на Пенев направи 2:2. Амос Юга стреля от сравнително далечна дистанция, а Даниел Наумов сгреши за първи път в мача. Националният вратар не се намеси добре и топката мина през ръцете му, за да се спре в мрежата. 

В 86-ата минута топката се отби в ръката на Лазар Марин в пеналтерията на ЦСКА 1948 и след VAR реферът Железов назначи 11-метров наказателен удар за ЦСКА - София и показа червен картон за провинилия се бранител. Зад топката застана Юрген Матей, който не сбърка с нисък удар по тревата - 3:2 за хората на Любо Пенев. Малко след третото попадение за ЦСКА - София главния съдия изгони с червен картон и наставника на гостите, който влезе в разправия с него.

В добавеното време ЦСКА 1948 беше оголил тотално своя тил, което позволи на Кайседо да излезе срещу Наумов, да преодолее вратаря и на празна врата да фиксира крайното 4:2. 


ЦСКА 1948 2:4 ЦСКА София 

0:1 Йоан Баи (29)
1:1 Ивайло Чочев (47)
2:1 Ивайло Чочев (58 - дузпа)
2:2 Амос Юга (72)
2:3 Юрген Матей (86 - дузпа)
2:4 Жорди Кайседо (90+3)

Стартовите състави: 

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 5. Минков, 25. Ангелов, 3. Пиргов, 22. Д. Илиев, 7. Топузов, 88. Хайдаров, 8. Климентов, 10. Русев, 33. Иванов, 98. Йосков

ЦСКА София: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей, 28. Гълъбов, 18. Мазику, 3. Жеферсон, 21. Юга, 7. Баи, 30. Вилдсхут, 22. Живков, 8. Кери

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация