Николай Михайлов ще е капитан на Левски през последния му сезон в клуба

16:37
Николай Михайлов ще е капитан на Левски през последния му сезон в клуба

Вратарят Николай Михайлов подписа договор с Левски. Опитният футболист имаше уговорка с ръководството на клуба от Герена да получи предложение за нов контракт, ако свали определен брой килограми. Михайлов тренира индивидуално в последните три седмици.

Стражът ще остане на "Герена" още година и ще носи капитанската лента на "сините". В първия шампионатен мач на вратата на Левски срещу Славия застана 16-годишният Пламен Андреев.

Михайлов има общо 50 мача за първия тим на Левски, като е играл в "А" група, Купата на България, Купата на УЕФА и Шампионската лига. Той представя трето поколение вратари в историята на клуба, след като дядо му Бисер Михайлов и баща му Борислав Михайлов са легенди на Левски
 
Миналият сезон той бе титуляр и капитан на тима до Коледа, когато записа 15 мача, след което бе привлечен Звонимир Микулич. През пролетта Михайлов игра едва три мача в края на кампанията, но в два от тях бе избран за играч на мача, въпреки че не бе в оптимална физическа форма.

Както е известно, това е единствената фамилия с три поколения футболисти в историята на Левски, като тримата вратари общо имат точно 557 мача за 26-кратните шампиони на България. 

Въпреки това има две титли на страната, като изостава с една от баща си и на две от дядо си, а тримата общо имат 9 шампионски медала от последните 18 титли в историята на "сините", в която клубът е извоювал общо 26.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

StadobolGovnin
01.08.2021 17:20

​Подуене пак без купа, даже и без бараж, само синя прокоба..