Отборът на Апоел Беер Шева се оказа прекалено силен за Арда (видео)

22:07
Отборът на Апоел Беер Шева се оказа прекалено силен за Арда (видео)

Арда Кърджали загуби и втората си среща в Лигата на конференциите, след като отстъпи с 0:4 като гост на израелския Апоел Беер Шева. Така с общ резултат 6:0 възпитаниците на Николай Киров напускат надпреварата още след първия съперник в дебютното участие на тима в европейските клубни турнири. Както в първата среща, така и в тази Арда показа добър и атрактивен атакуващ футбол, но ефективността, опитът и класата бяха на страната на израелците. Попаденията за Апоел вкараха Аколатсе (6'), Сафури (29'), Анса (71') и Атуел (83').

Мачът започна по възможно най-неприятния начин за българския тим, след като още в 6-ата минута Арда изоставаше с 1:0. Тогава след постепенна атака на домакините Аколатсе стреля от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл на Иван Караджов и успя да прониже вратата на "сините".

В 10-ата минута Спас Делев стреля директно от пряк свободен удар по прекрасен начин, но вратарят на Апоел спаси. Малко по-късно Александров също шутира от дистанция, но в аут.

В 26-ата минута в рамките на няколко секунди и двата тима можеха да отбележат. Първо след изпълнение на ъглов удар капитанът на Апоел Мигел Витор се бе озовал на чиста позиция във вратарското поле, но Караджов показа класа и рефлекси и спаси. 

Веднага в ответната контраатака Светослав Ковачев проби отдясно, измъкна се от противников защитник и с меко подаване намери Спас Делев. Той стреля фронтално от вратата, справи се с вратаря, но футболист на израелците спаси от голлинията. 

3 минути по-късно обаче Арда допусна и второ попадение. Тогава Анса напредна отляво и центрира. Мартин Желев скочи на шпагат, но удари топката с ръка и бе отсъдена дузпа. С изпълнението се нагърби Сафури, който не пропусна и вкара за 2:0. Въпреки че Иван Караджов усети ъгъла и скочи в правилната посока, той не успя да опази вратата си от второ попадение. 

В 35-ата минута Акулатсе стреля, но Караджов спаси. 5 минути по-късно Йехезкел отправи дaлечен шут извън наказателното поле, но вратарят на Арда отново изби.

В заключителните секунди на първото полувреме Караджов пак трябваше да показва вратарските си уменя. След центриране на Сафури Мигел Витор можеше да отбележи, но българският страж спаси.

Второто полувреме започна на далеч по-ниски обороти и в първите 15 минути не се създадоха сериозни положения. В 56-ата минута Апоел опита далечен изстрел, но високо над напречната греда на българската врата. 4 минути по-късно Сафури центрира от пряк свободен удар, като намери свободния Тиби. Централният защитник стреля добре с глава, но и този път Караджов разочарова домакините.

В 66-ата минута героят за Арда отново се казваше Иван Караджов. В ситуация трима на двама Анза изведе Дон Мичел, който върна с пета към непокрития Йехезкел. Нападателят стреля от близка дистанция, но стражът на гостите улови.

В 71-ата минута резултатът набъбна още повече. Сафури бе изведен очи в очи с вратаря на българите, но и този път Караджов се справи. Топката обаче мина зад него и трима футболисти скочиха за нея. За нещастие на Арда обаче тя не бе изкарана в ъглов удар, а остана в близост до голлинията, което позволи на Анса да я вкара в откритата врата.

7 минути преди края влезлият като резерва Ротем Атуел се разписа по невероятен начин за 4:0. След нова атака на Апоел крилото получи отляво и с невероятно прецизен далечен удар матира Иван Караджов. До края на срещата не се създадоха повече сериозни положения.

Така Арда напуска Лигата на конференциите след само два мача в турнира и не успя да се присъедини към ЦСКА - София, който по-рано днес си гарантира продължаване напред.

АПОЕЛ БЕЕР ШЕВА 4:0 АРДА (6:0)

1:0 Аколатсе (6)
2:0 Сафури (29) - д.
3:0 Анса (71)
4:0 Атуел (83)

Стартови състави:

Апоел: 1. Харуш, 3. Килтьенс, 18. Тиби, 4. Магуел Витор, 30. Дадиа, 26. Гордана, 35. Барейро, 7. Сафури, 13. Анса, 11. Йехезкел, 14. Аколатсе

Арда: 12. Караджов, 4. Стоев, 71. Крумов, 8. Желев, 11. Георгиев, 27. Мартинов, 80. Котев, 20. Лозев, 11. Коконов, 9. Делев, 10. Ковачев

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация