Съвсем малко не стигна на Антоанета Костадинова да спечели втори медал в Токио

08:33
Съвсем малко не стигна на Антоанета Костадинова да спечели втори медал в Токио

Единствената българска медалистка от началото на Олимпийските игри в Токио - Антоанета Костадинова, се представи достойно и във финала на спортната стрелба на 25 метра пистолет. Българката остана 4-а и бе много близо до спечелване на второ олимпийско отличие за България от Игрите в Токио. 

Антоанета Костадинова завърши на четвърто място на 25 метра пистолет, след като постигна 28 точки във финала и се размина с второ отличие в Токио.

Слаба първа стрелба попречи на Антоанета Костадинова да спечели втори медал от олимпийските игри в Токио. Въпреки лошото начало българката се бори в много оспорвания финал в стрелбата с малокалибрен пистолет от 25 метра и завърши четвърта. Ключови се оказаха пропуските ѝ в първата серия от пет изстрела, при които тя не улучи нито веднъж. След това Костадинова се представи много силно и от последното осмо място се изкачи в зоната за медалите. Състезателката в спортната стрелба донесе първия и единствен до момента медал за България от олимпийските игри. Тя взе среброто на 10 метра.

Лошо начало за Антоанета Костадинова, която записа 5 неуспешни изстрела при първата стрелба. 

Във втората стрелба на 5 изстрела Антоанета Стефанова успя да сполучи 4 пъти. 

В третата стрелба на 5 изстрела Костадинова успя в 4 изстрела и излезе на 4-о място във временното класиране. 

След 4-ата стрелба Антоанета Костадинова запази 4-ото си място с общо 12 точки изстрела. 5 успешни изстрела и общо 17 изкачиха Костадинова до второто място във временното класиране след 5-ата серия от 5 бързи изстрела. 

4 успешни изстрела за българката в 6-ата серия от 5 опита и с 24 точни попадения тя задържа на 3-а позиция. 

Стрелба №7 изравни 4 състезателки, сред които бе и Костадинова. Престрелка между 3 състезателки определи участничките в топ 4. Представителката на Китайско Тайпе отпадна. 

Българката остана сред 4-ите на-добри заемайки 3-ото място с резултата от 23 точни изстрела. 

Костадинова записа 5 успешни изстрела и следва нова престрелка с участието на българката. 

След престрелката Костадинова остана на 4-о място.

Златото завоюва представителката на Русия Виталина Бацарашка с 38 точки, на второ място остана корейката Ким, а трета е китайката Сиао Дзярусиян.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация