Лудогорец с класика срещу ЦСКА 1948 в Разград

07:12
Лудогорец с класика срещу ЦСКА 1948 в Разград

Шампионът Лудогорец разби с 3:0 ЦСКА 1948 в мач от втория кръг на efbet Лига. Разградчани, особено през втората част, не оставиха съмнение, че са по-класният тим на терена и спечелиха заслужено и без особени усилия. Бърнард Текпетей, Дорин Ротариу и Елвис Ману бяха точни за успеха.

Валдас Дамраускас даде почивка на част от основните си футболисти, като в срещата не взеха участие Кристиан Кахлина, Пиерос Сотириу, Игор Пластун и Антон Недялков, а Кирил Десподов, Клод Гонсалвеш и Каули се появиха като резерви, но и техните заместници не срещнаха големи проблеми да вземат трите точки.

Гостите от своя страна трябва да са недоволни освен от категоричната загуба и от факта, че двама от основните им футболисти - Симеон Петров и Даниел Наумов получиха контузии и трябваше да бъдат заменени. Срещата бе дебют за новия наставник Мирослав Миндев, но специалистът ще иска да забрави първия си мач начело на “червените”.

През първата част срещата бе като цяло равностойна, а чистите положения пред двете врати липсваха. Вандерсон и Бърнард Текпетей пробваха удари към вратата на Наумов, но неточно. Гостите отвърнаха с точни шутове на Валентин Йосков и Галин Иванов, но право в ръцете на Серджио Падт. 

Неприятната новина за ЦСКА 1948 бяха контузиите на Симеон Петров и Даниел Наумов. Първият бе заменен още в началото на срещата, след като получи разтежение, а вратарят получи удар в главата при сблъсък с Ману. Стражът остана на терена първоначално, но няколко минути по-късно трябваше да бъде заменен също.

Буквално в последната секунда на първата част обаче домакините откриха резултата. При едно центриране Текпетей успя да засече кълбото с глава, а топката прехвърли с парабола току-що появилия се в игра Димитър Тодоров.

В 65-ата минута Лудогорец поведе с 2:0. Дълъг пас към резервата Дорин Ротариу, когото бранителят на гостите Костадин Илиев допусна твърде леко и румънецът навлезе в наказателното поле, за да завърши хладнокръвно.

В 73-ата минута резултатът вече бе 3:0 в полза на домакините. Прострелен пас по земя към Ману в малкото наказателно поле и холандецът я засече без проблем в мрежата.

До края на мача преднината на "орлите" можеше да набъбне още повече. Домакините комбинираха успешно пред вратата на Тодоров и само късмета и липсата на концентрация лиши играчите на Дамбраускас от още голове. Веднъж и гредата спаси гостите от София, след като Ротариу остана сам срещу вратаря, но вместо да подава на съотборник на празна врата стреля в стълба.

Гостите едва в последната минута можеха да стигнат до почетно попадение, но на два пъти Падт трябваше да се намесва, за да избие над вратата. 

Така или иначе Лудогорец не остави съмнения, че заслужава победата и продължава с уверения старт на шампионата. "Орлите" са с пълен актив от шест точки и вече мисли за битките с Олимпиакос в Шампионската лига. "Червените" от своя страна записаха втора загуба след поражението с 2:4 от ЦСКА - София преди седмица.

ЛУДОГОРЕЦ 3:0 ЦСКА 1948

1:0 Текпетей (45+)
2:0 Ротариу (65)
3:0 Ману (73)

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 32. Са, 6. Пинас, 25. Баджи, 64. Янков, 37. Текпетей, 13. Чибота, 88. Вандерсон, 10. Ману

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 44. Илиев, 3. Пиргов, 5. Минков, 87. Петров, 64. Гогов, 18. Чочев, 7. Топузов, 10. Русев, 33. Иванов, 98. Йосков

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари