Стойка Кръстева завоюва още един медал за България в Токио

11:23
Стойка Кръстева завоюва още един медал за България в Токио

Стойка Кръстева донесе втори медал за България на Олимпийските игри в Токио! Българката спечели 1/4-финала на турнира по бокс за жени в категория до 51 килограма срещу поставената под № 2 в схемата Юан Чан (Китай), действаща шампионка от Азиатските игри и златна медалистка от младежката Олимпиада в Нандзин 2014. 

Кръстева спечели двубоя с 4:1 съдийски гласа и си гарантира минимум бронзово отличие от олимпийските игри в Токио 2020.

Двубоят започна с успешно кроше на китайката. Ляв прав удар на Стойка Кръстева. Десен прав удар на Стойка попадна в главата на Чан Юан. Нов ляв прав в тялото на Чан пласира Кръстева. Успешна контраатака на Кърстева. Ляв прав на Чан Юан попадна в целта. Стойка Кръстева спечели първия рунд с 4:1 съдийски гласа.

Прекрасна игра на Стойка Кръстева в началото на втория дясно и ляво кроше в главата на китайката. Комбинацията бе повторена и след няколко секунди. Ново страхотно ляво кроше попадна в главата на Чан Юан. Нов десен прав на Кръстева попадна в целта.  Успешна контраатака на китайката. Стойка Кръстева се активира в последните секунди. Стойка Кръстева спечели и втория рунд с 4:1 съдийски гласа. 

Стойка Кръстева търсеше по-далечна дистанция в третия рунд. Ляв прав на Кръстева в главата на Чан Юан. Българската боксьорка спечели третия рунд с 5:0 съдийски гласа и 1/4-финалния двубой с 4:1 гласа.

На полуфинала, който ѝ осигури минимум бронзов медал, българката ще срещне представителката на Япония Цукими Намики. Срещата между двете е насрочена за четвърти август от 08:15 ч. българско време и ще бъде предаван пряко по БНТ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация