Андрий Шевченко вече не е селекционер на Украйна

20:42
Андрий Шевченко вече не е селекционер на Украйна

Андрий Шевченко изненадващо обяви, че напуска поста си на национален селекционер на Украйна. Това той направи с публикация в социалните мрежи.

“Днес моят договор с Украинската футболна асоциация приключи. Прекарах пет години с националния отбор. Усърдната работа доказа, че сме способни да играем модерен футбол. Благодарен съм на президента и на управителния съвет на УФА за възможността да работя с украинския национален тим. Благодаря на всеки играч и на всеки човек, които помогнаха и бяха част от отбора. Големи благодарности към всички фенове за техните подкрепа и критики. Заедно ние успяхме да покажем, че нашият футбол може да бъде конкурентоспособен, продуктивен и вълнуващ. С вяра в Украйна”, написа Шевченко.

Легендарният нападател на Милан водеше украинския национален тим в продължение на 5 години, което е рекорд за страната. През този период той постигна 25 победи, 13 равенства и 14 загуби в 52 мача, като изведе отбора до исторически първи четвъртфинал на европейско първенство, което се случи по-рано това лято.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация