Венци Стефанов: На Левски не им желая злото, въпреки че не са ми първа любов

20:48
Венци Стефанов: На Левски не им желая злото, въпреки че не са ми първа любов

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg актуални теми от българския футбол. Босът на "белите" даде прогнози относно предстоящите мачове в европейските клубни турнири на Лудогорец, ЦСКА - София и Локомотив (Пловдив). Стефанов не дава никакъв шанс на "смърфовете" срещу Копенхаген. Той смята още, че Левски трябва да започне начисто от най-долното ниво в родния футбол. 

"Вторият кръг още не е изминал напълно, но за всички е ясно, че Лудогорец е с класа над останалите. Няма какво да се лъжем и да си заравяме главата в пясъка като щрауси. Освен Лудогорец другите отбори са от една черга. Ще видим сега дали железният Стойчо Младенов ще успее да въдвори ред в ЦСКА, там имат нужда от стягане на редиците. Гледах ги срещу онези скиори от Латвия и хич не ми харесаха. И в ЦСКА взеха да пускат страшно много чужденци, сигурно и вие го забелязвате. Какво обаче ще даде един чужденец? Какво значи за него тази емблема? Затова трябва да се залага на българското, на млади момчета, които знаят какво значи ЦСКА. Гришата го знае това, но иска да се съревновава с Кирил и всичко отива на кестерме. Това е. Истината е, че вече никой не се страхува от ЦСКА и Левски. Едно време беше друго. Излизат отборите от провинцията и гледат срещу тях звездите на ЦСКА, на Левски. Сега излизат и си ги бият.

На Левски не им желая злото, въпреки че не са ми първа любов. Казах след първия кръг, че ми направиха добро впечатление срещу нас, но какво да правят, като не знаят какво ще става, ще имат ли средства, няма ли да имат. Не мисля, че Левски плаща нещо към НАП и по другите задължения на клуба, преди всичко ги разсрочват. Чакат се разни спонсори, палми, ама палмите, ако тръгнат да покриват всяко задължение на Левски, ще вземат да фалират накрая. Всяка сутрин на "Герена" се будят с 10-20 хиляди нови задължения. Трупат се, трупат се. За Левски вариантът е да тръгнат от най-долу и да се върнат начисто, тези задължения задушават клуба. 

В други отбори пък кранчето спира - Берое, Арда. За Ботев (Пловдив) нямам какво да кажа, тъй като там ми е малко енигма. Не знам от тях какво да очаквам. Ще ги видим. Казах вече - Лудогорец е над останалите по всички показатели. Макар че този отбор ще го има, докато го има Кирил Домусчиев. Махне ли се той, не ги търси. Победиха ЦСКА 1948 с лекота. Там няма значение дали треньор е Миндев или Миндевица. Казал съм на Цецо, че не може да е човекът-оркестър. Козата си сака пръч! Той си мисли, че като седи зад компютъра, затвори отбора в базата по 10 часа и следи кой футболист колко паса е дал и кой колко мазнини има, ще открие топлата вода. Ей, човек, едно време Котето без да тренира по 10 часа беше фурия по терена. Начко Михайлов беше малко по-слаб от мен по едно време, но влезеше ли, даваше три асистенции, завърти един гол от корнер и хайде чао. Не е всичко цифри. Иначе Цецо има желание, занимава му се.

Сега се задават европейски мачове. Как ги виждам ли? Лудогорец има много трудна задача - Олимпиакос е много сериозен отбор, всяка година играят в Шампионската лига, топ клуб. Ако Лудогорец ги елиминира, ще е огромно постижение. ЦСКА има своите шансове срещу Осиек, но ще им е много трудно. Знам, че в този клуб парите дават някакви унгарци, не е шега работа и там. Локомотив (Пловдив) не ги виждам срещу Копенхаген. Най-общо казано Локомотив беше дотук.

Промениха се времената, и хората се промениха, от мен да го знаете. Идва един футболист и ми казва: "Ако продължават да не ме пускат в игра, заминавам да бера ягоди в Англия". Татуировки, гелове, бради. Обръснал си краката, но опънал брада. Едно време какви джентълмени имаше - Ването Колев например. Класа! Е, имаше и такива дето Господ им беше дал голям талант само от врата надолу - Соколето, Гиби, Бачев. Времената се промениха много", заяви Венцеслав Стефанов. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Garri
03.08.2021 10:30

Иба си свинята ... туй жуотно ще се пръсне някой ден ... ако не пукне преди това