Лил спечели Суперкупата на Франция (видео)

23:01
Лил спечели Суперкупата на Франция (видео)

Шампионът на Франция Лил започна новата кампания с нова купа във витрината си. “Мастифите” спечелиха Трофея на шампионите, което е местната Суперкупа, след като победиха носителя на Купата на Франция Пари Сен Жермен с 1:0. Срещата се игра на стадион “Блумфийлд” в Тел Авив. Героят за Лил бе Шека, който отбеляза прекрасен гол в 45-ата минута и така донесе успеха на своя тим, който печели този трофей за пръв път в историята си.


Първата възможност в мача бе за Лил. В 5-ата минута Йълмаз стреля опасно от фаул и Кейлор Навас трябваше да показва рефлекс.


Минута по-късно се стигна и до първото по-дискусионно положение, като отново Навас бе главно действащо лице. Той изби една топка в наказателното поле, но в същото време изрита и футболист на съперника. Съдията обаче прецени, че вратарят е играл чисто и не отсъди дузпа.


ПСЖ обаче също не стоеше със скръстени ръце и в 12-ата минута Ашраф Хакими опита далечен изстрел, който обаче премина встрани от вратата.


В 28-ата минуа последва още по-добър шанс за парижани. Юлиан Дракслер отправи мощен шут от дистанция и само блестящата намеса на вратаря Лео Жардим попречи да се стигне до гол.


В 41-ата минута шампионите създадоха най-доброто положение в мача до момента. Бурак Йълмаз бе изведен очи в очи с Кейлор Навас, но не успя да го преодолее и резултатът остана непроменен.


В 45-ата минута обаче Лил все пак поведе. Шека получи на ъгъла на наказателното поле и със страхотен диагонален удар не остави шансове на вратаря за 1:0.


ПСЖ вдигна оборотите в началото на втората част и в 57-ата минута стигна до страхотен шанс. При едно центриране от корнер Икарди с глава насочи топката към Диало, който отблизо също с глава направи голям пропуск, като не успя да намери очертанията на вратата.


Лил отговори с възможност пред Йълмаз, който отправи точен удар в 64-ата минута, но не затрудни особено Кейлор Навас.


Столичани бяха близо до изравняването в 74-ата минута, но и късметът им обърна гръб. Мауро Икарди бе изведен зад защитата и технично прехвърли вратаря, но голът му не бе зачетен, тъй като бе в засада.


В 77-ата минута Тимъти Уеа напредна по левия фланг и опита диагонален изстрел по земя, но не намери очертанията на вратата.


В 88-ата минута събитията отново се пренесоха пред другата врата, където Данило стреля с глава, но топката попадна право  ръцете на Жардим.


В първата минута на добавеното време бразилският страж отново бе поставен под напрежение, като първо не се намеси добре при един корнер, но след това успя да се възстанови позицията си и да спаси удара на Жоржиньо Вайналдум.


След това Жардим отново сам си създаде проблеми, като при изпълнение на аут прати топката в тялото на Икарди. Вратарят обаче реагира светкавично и поправи грешката си, излизайки извън наказателното си поле, за да избие топката преди тя да бъде овладяна от аржентинеца.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация