Георги Вангелов чака репешажите след загуба от азиатския шампион

08:50
Георги Вангелов чака репешажите след загуба от азиатския шампион

Георги Вангелов не можа да се класира на полуфиналите в свободната борба до 57 кг на Олимпийските игри в Токио 2020, след като загуби с технически туш (4:14) от азиатския шампион и бронзов медалист от Световното първенство в Нур-Султан, Казахстан, през 2019-а Кумар Рави от Индия.

За съжаление, Вангелов записа победа и поражение в дебюта си на най-големия спортен форум, като може да се надява индиецът да го изтегли през репешажите в битка за бронзов медал. Това ще стане ясно след 12:15 часа днес, когато са насрочени полуфиналните схватки.

При 4:40 минути оставащи от първата част Вангелов допусна миг невнимание и веднага индиецът превзе гърба му за 2 точки. Малко по-късно отново сравнително лесно Георги позволи да бъде атакуван в краката и завъртян за още 2 точки, като изоставането вече набъбваше при 0:4. Третото поредно влизане на индиеца също бе възнаградено с две точки след нова успешна атака - 0:6.

Началото на втората част донесе същата атака и две точки за индиеца, но поне Георги съумя да контраатакува и да заключи краката на съперника, за да намали пасива си на 2:8. Стигна се обаче до нова успешна офанзива на азиатския шампион за 2:10, като в крайна сметка опит за туш на индиеца доведе до технически такъв след краен резултат 4:14 само 16 секунди преди края.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация