Юсеин: Щастлива съм, че днес успях да покажа това, което мога

17:29
Юсеин: Щастлива съм, че днес успях да покажа това, което мога

Тайбе Юсеин едва сдържаше емоциите си след победата над рускинята Любов Овчарова, която й донесе бронз в категория до 62 кг на Олимпийските игри в Токио. Само 56 секунди бяха необходими на българската състезателка по борба, за да тушира съперничката си, чийто треньор е Симеон Щерев.

Много съм щастлива, все още не мога да осъзная какво постигнах. Но след няколко дни като се прибера в България, надявам се да усетя. Наставленията от треньора бяха на наказвам всяка една грешка на Овчарова, така че нямах право на пропуск. Не се знаеше дали ще има нова грешка от нейна страна.

Не ме е яд, че загубих вчерашната си схватка с японката. Аз мисля, че направих всичко, което можех за момент. Просто тя не сбърка. Но съм щастлива, че днес успях да покажа това, което мога”, заяви Тайбе Юсеин, която все още не е взела решение дали ще остане в борбата до Олимпиадата в Париж 2024.

“Да съм жива и здрава, каквото е писано - това ще стане”, заяви тя пред камерата на БНТ.

Юсеин имаше изключителни проблеми в подготовката си за участие на Олимпийските игри в Токио, след като през септември 2020-а скъса кръстни връзки на коляното и се възстановяваше близо 9 месеца. Тя се включи само в два подготвителни турнира преди заминаването в японската столица, но въпреки това зарадва всички български почитатели на борбата и на спорта с дългоочакван медал.

Така женската ни борба вече може да се похвали с четири олимпийски медала - два на Станка Златева от Пекин 2008 и Лондон 2012, както и един бронз на Елица Янкова от Рио 2016, за да дойде сега редът на Тайбе Юсеин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация