Олимпийската шампионка Ивет Горанова: Толкова години, толкова лишения и най-накрая сме на върха

16:28
Олимпийската шампионка Ивет Горанова: Толкова години, толкова лишения и най-накрая сме на върха

Ивет Горанов не бе на себе си от щастие след спечелването на олимпийската титла в 55 кг кумите. След пет победи от пет мача 21-годишната българка стъпи на олимпийския връх, а успехът й е исторически, тъй като в Токио каратето прави своя дебют на форум под петте преплетени кръга.

Още преди заминаването си за японската столица Ивет заяви, че отива за златото, повтори го и след групите на олимпийската надпревара. “Златото е наше”, заяви със самочувствия тя, добавяйки че никоя от съперничките й не я респектира. И тя успя!

“Не мога да опиша какво усетих по време на награждаването. Краката ми трепереха на стълбичката. Не можех да контролирам емоциите си. Незабравимо преживяване, никой не може да го разбере”, бяха първите думи на Ивет пред камерата на БНТ.

“Сега е моментът българите да празнуват за медала. Ние успяхме, направихме го. Толкова години, толкова лишения и най-накрая сме на върха.”

"Искам да благодаря на първо място на мотивационния ми коуч Моузес Налока. Той беше последните два месеца всеки ден до мен и ме изкарваше от всякакви дупки и той беше от главните хора, които ми помогнаха за този успех. Искам да благодаря и на всички от Българската федерация по карате и на Българския олимпийски комитет.", завърши щастливата Горанова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация