Великият Валентино Роси оповести края на кариерата си

18:28
Великият Валентино Роси оповести края на кариерата си

Деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм на писта Валентино Роси обяви, че ще сложи край на своята бляскава състезателна кариера след завършека на сезон 2021 в MotoGP.

Доктора направи това по време на извънредна пресконференция пред старта на уикенда за Гран При на Щирия, с който ще бъде подновена битката за титлата в кралския клас след петседмичната лятната пауза.

„Казах, че ще взема решение за следващата година през лятната пауза и реших да спра в края на сезона“, започна легендарният италианец. 

„За съжаление това ще бъде последният ми полусезон като състезател в MotoGP. И това е трудно, това е много тъжен момент, защото е трудно да се каже и да се знае, че догодина няма да се състезавам с мотоциклет, това съм го правил вече около 30 години мисля!

„Догодина животът ми ще се промени. Но беше страхотно, много ми хареса, беше дълъг, дълъг път и беше наистина, наистина забавно. Това са 25, 26 години на световното първенство, така че беше страхотно. И имах незабравими моменти с всички мои момчета, момчетата, които работят за мен, така че ... нямам какво да кажа! Само това“, завърши 42-годишният Роси.

В своята кариера в MotoGP той има общо 363 старта, в които е записал 89 победи, 199 подиума, 55 полпозишъна, 76 най-бързи обиколки, спечели 5388 точки и седем световни титли. Освен това той има и две корони от по-малките класове през 1997 (125 cc) и 1999 (250 cc). 

Въпреки че ще се оттегли от състезанията на две колела, Доктора ще остане част от падока на MotoGP, но в качеството си на отборен шеф на своя VR46 Racing.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация