Дюрант изведе САЩ до четвърто поредно олимпийско злато в Токио

14:08
Дюрант изведе САЩ до четвърто поредно олимпийско злато в Токио

Кевин Дюрант наниза 29 точки за успеха на САЩ над Франция с 87:82 във финала на олимпийския баскетболен турнир в Токио.

Американците стартираха бавно, но поведоха с 22:18 след първата четвърт и имаха аванс от 44:39 на почивката, като оцеляха след някои нервни моменти в края, за да триумфират за четвърти пореден път с олимпийското злато. Възпитаниците на Грег Попович се реваншираха за поражението си от „петлите“ на старта на надпреварата.

"Тази титла означава много заради това, през което преминахме...цялата ситуация с коронавируса, "балона", загубите ни преди да дойдем тук - наистина е красиво, още повече срещу такъв страхотен отбор като Франция", каза Дюрант, който се присъедини към Кармело Антъни като трикратен олимпийски шампион след триумфите си през 2012 в Лондон и 2016 в Рио.

19 точки за победителите отбеляза Джейсън Тейтъм, а по 11 реализираха Деймиън Лилард и Джру Холидей. За Франция с по 16 пункта се отчетоха Еван Фурние и Руди Гобер, но тимът на Венсан Коле не успя да се противопостави да надвие за втори път САЩ в Токио.

Това беше осма среща между двата състава на Олимпийски игри и техен трети финал на Олимпиади след Лондон през 1948 и Сидни през 2000, като американците спечелиха и двата двубоя. За мъжкия тим на САЩ това бе 16-о злато. По-късно в спора за бронза ще играят Австралия и Словения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация