Венци Стефанов: Явно в България мъжете са на изчезване

14:39
Венци Стефанов: Явно в България мъжете са на изчезване

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде коментар пред Sportal.bg за снощната загуба на "белите" от Ботев (Пловдив). Шефът на най-стария столичен клуб отвори дума и за българските успехи на Олимпийските игри в Токио.

"Ядосах се от загубата от Ботев, естествено, защото отборът ни играе добре, но няма резултатност. Какво да правим, има го и това във футбола. Като не вкараш, ти вкарват. Сигурен съм, че момчетата ще се вдигнат. 

За Олимпийските игри искам да кажа, че явно в България мъжете са на изчезване. Красен Кралев не е имал решаващата роля, добре е тези, които ще управляват държавата да помислят за младите, за спорта и здравето, защото оттам се тръгва. Отговорни за успехите са състезателите и треньорите им. Кралев като поема отговорността за успехите, да поеме и за неуспехите. 

Защото при мъжете виждате, че сме крак от маса, един няма за кадем. Тайсънчето можеше нещо да постигне, но взе да носи табелата за край на колоната. Видя се, че жените са номер 1 в България. Това трябва да е гордост за хетеросексуалните мъже, които трябва да се стараят да достигнат техните успехи. Българката е желязна! 

В художествената гимнастика имаме страхотни традиции и две големи ръководителки в лицето на Илиана и Мария Петрова, които са достойни ученички на Нешка Робева и Мария Гигова. В този спорт имаме традиции, приемственост и таланти, щеше да е престъпление момичетата да не бяха спечелили.

Учудва ме отстъплението на България в щангите и борбата, говоря за мъжката борба, където винаги сме били силни. Гледах запис на награждването, казвам ви… наистина голяма работа! Едно време така се радвах на златния медал на Георги Костадинов и на сребърния на Ангел Ангелов в бокса, на Йордан Биков в щангите, това беше през 1972 г. След това Таня Богомилова - Златната рибка на България. 

Големи спортисти имаме. Талантлива нация сме, ама нещо мъжете почнаха много да държат на това да си обръснат краката и да си направят някаква изшилена прическа, брада да има задължително. Бръснати крака и бради, а успехи "домани". Казвам си това, което мисля. 

Пак казвам - следващите управляващи да погледнат сериозно към спорта и да се наблегне на мъжките дисциплини, че явно Кралев е държал само на женските спортове", заяви Венцеслав Стефанов. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация