Много малко не достигна на Лудогорец да се класира за групите на Шампионската лига

00:03
Много малко не достигна на Лудогорец да се класира за групите на Шампионската лига

Лудогорец бе толкова близо до групите на ШЛ. Българският шампион надигра с 2:1 Малмьо в среща реванш от плейофите на най-комерсиалния клубен турнир, но отпадна с 2:3 след поражението преди седмица в Швеция.

Днес орлите показаха далеч по-добра игра в сравнение с първия двубой и поведоха още в 10-ата минута чрез Антон Недялков. В 42-ата Бирманчевич изравни с късметлийски гол от фаул, тъй като топката рикошира в главата на Пластун и влетя в мрежата на Кахлина.

Лудогорец не се предаде и след почивката бе тотален доминант. Това даде резултат в 60-ата минута, когато Пиерос Сотириу реализира дузпа.

След нея двубоят продължи почти изцяло във и около наказателното поле на гостите, но в крайна сметка натискът не доведе до така нужното трето попадение, за да вкара сблъсъка в продължения.

Сред 11-те на ръзградчани липсваше Бърнард Текпетей, който остана на пейката за сметка на Вандерсон. Стефан Баджи пък бе предпочетен пред Алекс Сантана. В титулярния състав попада и Кирил Десподов, който не игра в Швеция заради наказание.

Първата опасност дойде в петата минута, когато Чолак се завъртя на 90 градуса и шутира по земя от десетина метра в далечния ъгъл, но Кахлина спаси.

Лудогорец отговори подобаващо в 10-ата минута, когато Антон Недялков откри резултата. Защитникът се възползва от центриране от корнер, овладя топката и с десния крак простреля Далин.

В 16-ата минута Рикс вкара много красиво попадение след изстрел с вътрешен фалц в далечния ъгъл, но след проверка с ВАР то бе отменено поради засада в атаката малко по-рано.

В 31-ата минута Каули получи травма след ритник в ахилеса от Иносент и напусна принудително игра. На негово място влезе Доминик Янков.

Три минути по-късно Пиерос Сотириу стреля с глава след центриране от корнер на Десподов, но в аут.

В 37-ата минута Баджи отне топката от централните бранители на шведите пред наказателното им поле и излизаше сам срещу вратаря, играч на Малмьо посегна и го ритна леко в крака, но вместо съдията да отсъди фаул и червен картон за защитника, показа жълт за симулация на халфа.

В ответната атака Чолак центрира към Рикс, но Кахлина спаси удара му с глава.

В 40-ата минута и Малмьо извърши принудителна смяна. Вратарят Далин получи контузия и на негово място се появи Диавара.

В 42-ата минута гостите изравниха след удар от фаул на Бирманчевич, който се отклони от стената и след не много добра намеса на Кахлина влетя в неговата мрежа за 1:1.

В даденото от рефера продължение на първата част Вандерсон прояви огромен егоизъм и вместо да изведе Десподов очи в очи с вратаря, реши сам да завършва атаката и Диавара изби.

Втората част започна с натиск на Лудогорец. В 54-ата минута орлите можеха отново да поведат, но Сотириу стреля в аут след центриране от корнер и удар с глава.

По-добрата игра на българския шампион в тази част от двубоя даде резултат в 60-ата минута. Тогава Чолак игра с ръка след центриране от корнер, първоначално френският съдия подмина ситуацията, но след преглед с ВАР отсъди дузпа. Сотириу се нагърби с изпълнението й и я вкара за 2:1.

В 64-ата минута Кахлина изби далечен шут на Бирманчевич. В 78-ата минута разградчани можеха да заличат преднината на Малмьо от първия двубой. Мавис Чибота центрира опасно отдясно, но първо Десподов, а след това и Сантана се разминаха с топката на два-три метра пред гостуващата врата.

До края на срещата Лудогорец натискаше, а Малмьо се бе прибрал в глуха защита, предпочитайки да рита топката напред, а при всяка възможност техни футболисти бавеха играта.

Поради тази причина минута и половина от даденото от рефера петминутно продължение не се игра футбол, защото състезател на Малмьо лежа на терена.

ЛУДОГОРЕЦ - МАЛМЬО 2:1

1:0 Антон Недялков 10
1:1 Бирманчевич 42
2:1 Пиерос Сотириу 60 д.

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Кахлина, 22. Икоко, 30. Пластун, 24. Вердон, 3. Недялков, 25. Баджи, 8. Гонзалвеш, 11. Десподов, 95. Каули, 88. Вандерсон, 19. Сотириу

МАЛМЬО: 27. Далин, 6. Левицки, 15. Ахмедходжич, 24. Нилсен, 31. Брорсон, 19. Бирманчевич, 20. Иносент, 10. Кристиансен, 5. Рикс, 9. Чолак, 32. Бергет

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари