Клоп: Имаме малко сметки за уреждане с Атлетико

14:18
Клоп: Имаме малко сметки за уреждане с Атлетико

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели как е реагирал на жребия за груповата фаза на Шампионската лига и как ще подходи неговият отбор към предстоящите си мачове в турнира. Мърсисайдци са в трудната група В заедно с Атлетико Мадрид, Порто и Милан.

“Засмях се, честно казано, и то наистина силно, защото това е тежка група, разбира се. Това е Шампионската лига, такова е положението. Трябва да играеш срещу най-добрите отбори в Европа и изглежда, че някои от тях са в нашата група. Играли сме, не знам колко често, срещу Порто, така че те ще ни очакват. Разбира се, имаме малко сметки за уреждане с Атлетико, а срещу Милан, очевидно, ще бъдат мачове с история. Затова мисля, че нашите фенове трябва да очакват тези двубои, при нас със сигурност е така. Знам, че хората винаги си седят вкъщи и си мислят: “Хайде, това би било готино”, след това ти се пада този отбор, най-лошия вариант от четвърта урна и най-лошия вариант от първа урна. Все пак сме много амбициозни и бихме искали да покажем наистина усърдната работа от миналата година и че си е струвало да се класираме за Шампионската лига. Така ще изиграем мачовете. 

С когото и да играем, ние имаме добър отбор, такова е положението. Но не е като да гледаме кой може да играе в ШЛ и след това кой да играе в Премиър лийг. Не, ние се опитваме винаги да излизаме с най-добрия състав на терена. Може би понякога това зависи от физически причини, а друг път от такива, свързани със схемата на игра. Но определено се нуждаем от състава за цялата година. Сега, мислейки за тези мачове, първата ми идея не беше да размишлявам за ротации или нещо подобно, а за играенето на футбол и за стремежа към това”, коментира Клоп пред клубния сайт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация