Мойс Кийн се завръща в Ювентус

16:41
Мойс Кийн се завръща в Ювентус

От Ювентус са постигнали пълно споразумение с Евертън за трансфера на нападателя Мойс Кийн, съобщава Джанлука Ди Марцио. Играчът е очакван в Торино още тази вечер, а утре ще премине медицински прегледи.

Николо Скира пък пише за детайлите на сделката. Тя е оформена като двегодишен наем с опция за откупуване на стойност 25 млн. евро (според "Скай Спорт Италия" сумата е 20 млн. евро), която може да стане задължителна при определени условия. Самият футболист се е разбрал за 5-годишен договор със заплата от 4 млн. евро на сезон. Така Кийн се завръща в Ювентус, чийто юноша е, след като беше продаден на Евертън за 25 млн. паунда с бонуси преди две години. За “бианконерите” той има 21 мача с 8 гола, като дебютира именно при Масимилиано Алегри през есента на 2016 година. С екипа на “карамелите” 21-годишният италиански национал е изиграл 39 срещи с едва 4 попадения и 2 асистенции. Миналия сезон той беше преотстъпен в Пари Сен Жермен, като се отчете със 17 гола в 41 двубоя. 

Нападателят пристига като заместник на напусналия Кристиано Роналдо, като не е изключено именно той да наследи фланелката с номер 7.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация