До последно от Манчестър Юнайтед не са проявявали никакъв интерес към Роналдо

16:56
До последно от Манчестър Юнайтед не са проявявали никакъв интерес към Роналдо

Едва в четвъртък вечер се е появила реалната възможност за трансфер на Кристиано Роналдо обратно в Манчестър Юнайтед, разкрива “Дъ Гардиън”. До този момент мениджърът на нападателя Жорже Мендеш е преговарял по-сериозно само с Манчестър Сити, каквито бяха и информациите на повечето медии. Шампионите на Англия обаче са били категорични, че не искат да плащат трансферна сума на Ювентус. Тогава “бианконерите” предложили да вземат Габриел Жезус, но това било отказано от Джосеп Гуардиола. 

Неразбирателството между Сити и Юве накарало Мендеш да се обади на хората от “Олд Трафорд”, след което нещата са се развили бързо. Веднага разговори със самия Роналдо са провели настоящият му съотборник и сънародник Бруно Фернандеш, както и Рио Фърдинанд. В късните часове на четвъртък Мендеш се е договорил с Юнайтед за личния договор на футболиста.

Преговорите с Юве на ниво клуб-клуб са започнали в петък сутрин. Първоначалната оферта на английския клуб е била 12 млн. евро, но после торинци са успели да вдигнат до 15 млн. с още 8 млн. под формата на клаузи. 5 млн. евро от тези бонусите били лесно постижими, което изпълнило целта на Юве: да получи 20 млн. Официално споразумението беше обявено в петък малко преди 19:00 часа българско време. 

“Дъ Гардиън” потвърждава, че по-рано това лято Роналдо наистина пак е бил предложен на Манчестър Юнайтед, но тогава от клуба не са проявили интерес. Това е било при първоначалния ход на Жорже Мендеш да информира някои от водещите клубове като Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Челси и Сити, че клиентът му иска да смени тима.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация