От Адидас не могат да смогнат с производството на фланелки на Юнайтед с името на Роналдо

14:42
От Адидас не могат да смогнат с производството на фланелки на Юнайтед с името на Роналдо

Трансферът на Кристиано Роналдо от Ювентус в Манчестър Юнайтед освен всичко друго, донесе и огромни приходи в касата на “червените дяволи” от продажба на фланелки с неговото име. Оказа се обаче, че това е довело до изчерпване на количествата от тези фланелки, а спортният концерн Адидас не може да смогне с производството на нови такива, пише “Индипендънт”.

Трансферът на Роналдо стана факт в края на миналата седмица, а в четвъртък от клуба обявиха, че португалецът отново ще носи любимата си фланелка с №7 на гърба, която му бе предостъпена от Единсон Кавани. Веднага след тази новина феновете на “червените дяволи” започнаха масово да купуват фланелките с №7 и името на Роналдо.

Оказа се обаче, че в клубните магазини на Манчестър Юнайтед не разполагат с достатъчно количества, за да задоволят огромното търсене. Причината за това е свързана с пандемията от COVID-19, която забави доставките от страна на Адидас. Спортният концерн има сериозно забавяне в производството на нови артикули, след като затвори заводите си във Виетнам, където се произвеждаше 28% от цялата продукция. От германската фирма имаха планове как да компенсират този проблем, но трансферът на Роналдо ги хвана неподготвени.

“Работим заедно с Манчестър Юнайтед и се опитваме да задоволим невероятно високите нива на поръчки от страна на феновете за новите ни екипи. За съжаление, към момента за някои продукти нямаме достатъчно налични количества”, обяви говорителят на Адидас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация