След 651 дни тишина... "Jump Around" разтърси "Кемп Рандъл" както никога досега (видео)

17:01
След 651 дни тишина... "Jump Around" разтърси "Кемп Рандъл" както никога досега (видео)

За първи път от сезон 19/20 феновете на колежанския отбор по американски футбол  Уисконсин Баджърс имаха щастието да изпълнят любимия си "танц" на песента на "Хаус ъф Пейн" "Джъмп Араунд". Това се случи по време на двубоя от редовния сезон между домакините и Пен Стейт, загубен от Баджърс с 10:16.

Всъщност резултатът далеч не беше най-важното в този мач. Привържениците на Уисконсин най-после имаха възможността да наблюдават на живо своите любимици, след като пандемията от COVID-19 затвори стадионите в Щатите за фенове за доста дълъг период. След разхлабването на мерките в последните месеци обаче запалянковците отново изпълниха трибуните на спортните съоръжения отвъд Оекана, а едва ли има по-впечатляваща гледка от тази на 80-хилядния "Кемп Рандъл", когато там играе колежанският тим на Уисконсин.   

Смята се, че традицията "Jump Around" дава своето начало през далечната вече 1993 г., когато мъжкият отбор по плуване на университета пуска парчето по мегафон от дискмен, за да "разпали" секции "О" и "П" на стадиона. По някаква причина тя не се налага веднага сред феновете. Това обаче се променя 5 години по-късно - на 10 октомври 1998 г. на мача на Баджърс срещу Пърдю. След като по време на третата четвърт няма отбелязани точки за домакините и настроението е доста минорно, маркетинг агентът на Уисконсин, отговарящ за звука на стадиона, пуска песента през високоговорителите. Това събужда фенове и играчи, които започват да подскачат на място в продължение на няколко минути, като това се превръща в тяхна традиция оттогава насам.     

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация