Германия смаза Армения (видео)

10:35
Германия смаза Армения (видео)

Германският национален тим показа съвсем друго лице във втората среща на новия селекционер Ханзи Флик. В световна квалификация от Група “J” “маншафтът” прегази изненадващия досегашен лидер Армения с 6:0 в Щутгарт и вече е начело в класирането. Преди дни Бундестимът разочарова с играта си срещу Лихтенщайн (2:0), но този път беше неотразим. 

Още до почивката германците бяха нанизали четири гола. Серж Гнабри (6’, 15’) изпрати съперника в нокдаун с две попадения първия четвърт час, в 35-ата Марко Ройс покачи на 3:0, а в заключителните секунди на тази част Тимо Вернер беше точен за 4:0. Игралият изненадващо като десен защитник Йонас Хофман заби петия гол в 52-ата, в добавеното време дебютиралият Карим Адейеми направи 6:0. 

Адейеми е на 19 години и е нападател. Той е юноша на Байерн, но играе за Ред Бул (Залцбург). Дебютен мач за Германия регистрира и 23-годишният бранител на Хофенхайм Давид Раум. 

За арменците това е първо поражение, но все пак те остават втори. В другата късна среща от групата Румъния спечели с 2:0 срещу Лихтенщайн, а по-рано Исландия и Северна Македония завършиха 2:2.

Класиране:

1. Германия 12 т
2. Армения 10 т
3. Румъния 9 т.
4. Северна Македония 8 т.
5. Исландия 4 т.
6. Лихтенщайн 0 т.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация