Манчини: Психологически момчетата трябва да се чувстват чудесно, те спечелиха Европейското

22:39
Манчини: Психологически момчетата трябва да се чувстват чудесно, те спечелиха Европейското

Селекционерът на Италия Роберто Манчини е категоричен, че няма проблем с трудността на отбора да бележи голове, която си пролича при равенствата с България (1:1) и Швейцария (0:0). Той също така защити от критиките титулярния си нападател Чиро Имобиле, който не вкарва достатъчно често за “адзурите”.

“Стефано Сенси имаше проблем в началото на седмицата, но сега е добре. Федерико Бернардески също може да играе, той е свеж. Николо Барела “виси” с жълт картон, така че си мисля за Матео Песина, също така заради неговото физическо състояние. Не се притеснявам твърде много за последните мачове. Психологически момчетата трябва да се чувстват чудесно, те спечелиха Европейското първенство и е необходимо да играят със спокойствие. За съжаление, топката понякога не влиза и в Италия си търсим виновник за всичко. Ние обаче трябва малко да се самоизолираме от всичко това, да направим определени неща малко по-добре и отборът да продължи да върши това, което върши, включително и Имобиле. Головете ще дойдат. 

Нямам проблем с това, спечелихме Евро 2020 с 26-има играчи и Чиро винаги ми е бил първият избор. Той вкара два гола в турнира, а в други случаи беше близо. Понякога топката не влизаше, случва се. Казвам му да прави определени движения, но иначе не виждам проблем тук. Имобиле винаги е вкарвал голове. Може би, когато играем на Световното първенство, той ще реализира осем попадения и ще спечелим трофея. Междувременно, трябва да побеждаваме. Ако спечелим утрешния мач, ще възстановим някои точки. Също така може да ни е необходима головата разлика, ако завършим с равни точки. Остават ни три двубоя. Ако ги спечелим всичките, ще се класираме”, заяви Манчини на пресконференцията си преди срещата с Литва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация