Германия на Флик продължава да върлува из Европа

00:27
Германия на Флик продължава да върлува из Европа

Германия направи нова голяма крачка към класиране за Мондиал 2022. Бундестимът разгроми с 4:0 като гост Исландия в мач, който не предложи никаква интрига. Серж Гнабри и Антонио Рюдигер осигуриха солиден аванс на германците още до средата на първото полувреме, а след почивката се разписаха Льорой Сане и Тимо Вернер.

Германците вкараха общо 8 гола на Лихтенщайн и Армения в предишните си два мача, като окупираха първото място в групата. Исландците пък загубиха у дома от Румъния и с мъка се добраха до равенство срещу Северна Македония, но тези резултати окончателно ги изхвърлиха от битката за втората позиция.

Тимо Вернер, Льорой Сане, Йошуа Кимих и Тило Керер единствени започнаха като титуляри и в третия мач на Бундестима под ръководството на Ханзи Флик, а двойка централни защитници бяха Никлас Зюле и Антонио Рюдигер. В стартовия състав на домакините го нямаше Андри Гудьонсен, който донесе точката срещу Северна Македония, а вместо него беше предпочетен Алберт Гудмундсон.

Още в 4-ата минута Германия излезе напред след комбинация между трима от футболистите на Байерн. Кимих подаде на Сане, а той намери с прецизно центриране Гнабри, който опъна мрежата. Исландците можеха да изравнят четвърт час по-късно, но Мануел Нойер се справи с фалцовия изстрел на Йоханесон.

Без да са особено настоятелни пред вратата на съперника, гостите удвоиха преднината си в 24-ата минута. Кимих намери Рюдигер в наказателното поле, а в удара с глава на защитника на Челси имаше достатъчно сила и точност, за да се окаже неспасяем за Ханес Халдорсон.

В 33-ата минута Биркир Бярнасон фаулира грубо Керер и получи жълт картон, но ситуацията беше прегледана с ВАР за евентуално изгонване на опитния халф. Все пак, първоначалното решение на съдията Андреас Екберг остана в сила.

На почивката Флик направи двойна смяна, като пусна Кай Хавертц и Лукас Клостерман вместо Гнабри и Йонас Хофман. В 48-ата минута Тимо Вернер можеше да сложи край на интригата, но стреля твърде слабо и не затрудни Халдорсон. Секунди по-късно Йохан Гудмундсон нацели гредата.

Резервата Хавертц имаше възможност да се разпише скоро след появата си в игра, но пропусна от изключително изгодна позиция. В 56-ата минута Сане получи пас от Леон Горетцка и от малък ъгъл направи резултата 3:0 в полза на гостите. Голмайсторът отстъпи мястото си на Джамал Мусиала, а германците продължиха да имат пълно надмощие срещу обезверения си съперник.

Само късметът помогна на Исландия в няколко ситуации до края на мача, но не и в 88-ата минута, когато добро взаимодействие между съотборниците в Челси Хавертц и Вернер завърши с попадение. По този начин Германия продължава с пълен актив от точки и без допуснат гол, откакто начело на тима е Ханзи Флик, а преднината пред втория в група "J" Армения вече е 4 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация