Меси разпиля Боливия и задмина Пеле

10:44
Меси разпиля Боливия и задмина Пеле

Аржентина постигна класически успех над Боливия у дома с 3:0 в световна квалификация от зона КОНМЕБОЛ.

„Албиселесте“ показа отлична игра и закономерно стигна до трите точки. В герой за тима се превърна голямата им звезда Лионел Меси, който наниза хеттрик. Първото му попадение падна в 14-та минута след асистенция на Леандро Паредес. Домакините трябваше да почакат до 64-та минута за втория гол на „Бълхата“. С него той влезе в историята, задминавайки бразилската легенда Пеле по брой отбелязани голове за южноамерикански национален отбор.

Пеле реализира 77 по време на забележителната си кариера. Нападателят на Пари Сен Жермен оформи своя хеттрик в заключителните мигове на двубоя за попадение номер 79 в националната си кариера. Това бе пети успех за Аржентина в световните квалификации и отборът заема втората позиция в групата с 18 точки. Боливия е предпоследен с шест пункта.

С пълен актив продължава съставът на Бразилия, който надви Перу в къщи с 2:0. Головете за възпитаниците на Тите паднаха през първото полувреме.

Евертон Рибейро откри в 15-та минута след асистенция на Неймар, който се разписа за 2:0 в края на откриващата част. Бразилците не можеха да разчитат на редица от титулярите си, сред които Алисон, Фабиньо и Габриел Жезус поради факта, че клубовете от Висшата лига на Англия не ги освободиха за мачовете на националния отбор. Мярката бе наложена заради задължителната 10-дневна карантина при завръщане на територията на Великобритания. Перу е на седма позиция с осем точки.

Останалите резултати:

Парагвай – Венецуела 2:1

Уругвай – Еквадор 1:0

Колумбия – Чили 3:1. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация