Холанд не спира да бележи, Борусия (Д) надви Байер (видео)

18:50
Холанд не спира да бележи, Борусия (Д) надви Байер (видео)

С нови два гола и асистенция Ерлиг Холанд беше с главна роля при драматичната победа на Борусия Дортмунд с 4:3 над Байер Леверкузен като гост в среща от 4-ия кръг на Бундеслигата. Снажният норвежец заби победното попадение от дузпа в 77-ата минута, като наказателният удар беше отсъден с помощта на ВАР за удар в лицето на Марко Ройс. Така той вече има 8 гола и 4 асистенции във всички мачове от началото на сезона за Борусия. Това е трети успех за вестфалци в шампионата, като засега те са отбора с най-много отбелязани голове и един от тези с най-много допуснати.

В 9-ата минута Флориан Виртц изведе Леверкузен напред, а две минути по-късно Юлиан Брант изпусна сам срещу вратаря на домакините. В 37-ата Холанд изравни с глава, а минути по-късно, от аналогична ситуация, асистира на Джуд Белингам, който също реализира с глава. Голът на английския национал обаче не беше зачетен заради нарушение на Махмуд Дахуд секунди по-рано.

В 44-ата Белингам отново нямаше късмет, защото се озова очи в очи с вратаря, но не успя да завърши. Веднага след това Леверкузен пак излезе напред чрез Патрик Шик.

Брант се реваншира за пропуска си в 49-ата, когато след подаване на Холанд направи 2:2, но в 55-ата Муса Диаби зарадва “аспирините” за 3:2. Лудата гонитба продължи с точен удар на Рафаел Герейро от фал за 3:3 в 71-вата. После дойде и мигът на Холанд в 77-ата, когато той хладнокръвно превърна в попадение отсъдения наказателен удар.

“Златният шанс” на домакините за нов гол беше пропилян от Лукас Аларио в 80-ата, когато той изскочи сам срещу Грегори Кобел, но швейцарецът спаси.

Това е първа загуба за Леверкузен, който досега се радваше на добри резултати.

През идната седмица и двата тима стартират участието си в груповата фаза на евротурнирите. В сряда “жълто-черните” гостуват на Бешикташ в Шампионската лига, а ден по-късно Байер приема Ференцварош в Лига Европа. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация