Атлетико изстрада драматични три точки в Каталуния с пълен обрат и гол в края (видео)

17:34
Атлетико изстрада драматични три точки в Каталуния с пълен обрат и гол в края (видео)

Атлетико Мадрид победи Еспаньол с 2:1 като гост в среща от четвъртия кръг на испанската Примера дивисион. До 78-ата минута тимът на Диего Симеоне губеше с 0:1 в резултата, но “рохибланкос” съумяха да обърнат резултата в своя полза и буквално изтръгнаха в последния възможен момент победата, която е трета за тях в първенството от началото на сезона. Шампионите вече са с 10 точки на първата позиция, докато Еспаньол е 16-и с 2 точки, като днес барселонци отбелязаха първия си гол за сезона в Ла Лига. Раул де Томас бе автор на този гол в 40-ата минута, а в 78-ата минута Яник Караско бе точен за 1:1. В деватата минута на добавеното време резервата Тома Льомар отбеляза победния гол за “дюшекчиите”.

 

Мачът ще се запомни и с повторния официален дебют на Антоан Гризман за Атлетико. Френският нападател носеше фланелката на тима между 2014 и 2019 година, след това бе продаден на Барселона, но след два сезона на “Камп Ноу”, това лято той се завърна в столицата. Гризман остана на терена до 59-ата минута, когато бе сменен от Жоао Феликс.


Еспаньол оказа доста сериозна съпротива на шампионите през първото полувреме и дори успя да поведе в резултата в края на частта. В 40-ата минута Раул де Томас с удар с глава след центриране от корнер успя да изненада защитата и вратаря на Атлетико Мадрид Ян Облак - 1:0. До гола се стигна, след като секунди по-рано Адриан Ембарба бе стрелял много качествено от далечно разстояние и Ян Облак бе избил в корнер топката. Именно изпълнението на този ъглов удар доведе до гола.


В 53-ата минута един от тримата появили се в игра от началото на втората част за Атлети играчи - Тома Льомар, изравни резултата след центриране отдясно, но след преглед на ситуацията с ВАР бе взето решнието попадението да бъде отменено. Причината бе засада на уругвайската звезда Луис Суарес.

 

В 78-ата минута Атлетико за втори път изравни резултата и този път голът бе зачетен, въпреки че домакините имаха претенции за нарушение в атака. Яник Караско изпрати топката във вратата на Еспаньол, след като първо се пребори за нея с няколко съперника в наказателното поле на каталунците. Футболист на домакините падна на терена и се хвана за крака, а ТВ повторенията не разсеяха съмненията за евентуална нечиста игра на белгиеца, но въпреки това попадението бе признато за редовно.


Минути преди края Ренан Лоди застраши сериозно вратата на Диего Лопес, но вместо удар потърси пас към съотборник и така една чудесна възможност за гол бе прахосана. В третата минута на 10-минутното добавено време Караско можеше да се превърне в още по-голям герой за столичани, но стреля на сантиметри встрани от целта.


Тимът на Симеоне все пак се добра до трите точки, като това се случи в 99-ата минута. След двойно подаване с Яник Караско, който направи триково отиграване с пета, Тома Льомар получи възможност да стреля и французинът успя да насочи топката във вратата. Тук трябва да се отбележи и това, че вратарят Диего Лопес не се намеси по най-добрия възможен начин, като ударът бе в обсега му, но той не изби по най-сполучливия начин топката и тя попадна в целта.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация