Миротич: Чувствам се като един от най-добрите играчи в Европа

22:13
Миротич: Чувствам се като един от най-добрите играчи в Европа

Голямата звезда на баскетболния отбор на Барселона Никола Миротич заяви в интервю за Eurohoops, че в никакъв случай НБА не му липсва. Както е известно, бившият играч на Чикаго, Ню Орлиънс и Милуоки отклони няколко оферти от клубовете отвъд океана през лятото на 2019-а, за да подпише с каталунците и да се превърне в най-скъпоплатения играч на Стария континент.

“Може би ми липсва единствено това да играя срещу най-големите суперзвезди като Дюрант, Хардън, Стеф, Янис, ЛеБрон. Чувството е наистина незабравимо, а и като си спомня, че съм играл заедно с Антъни Дейвис, самият Янис, Джими Бътлър и Дерик Роуз… Това е невероятен опит, защото винаги съм искал да играя срещу най-добрите. Като изключим това обаче, НБА не ми липсва”, заяви Миротич.

През миналия сезон 30-годишното крило записа средни показатели от 15.6 точки и 5.9 борби, като успя да спечели трофеите от Лига Ендеса и Купата на Испания с Барселона. Голямата цел обаче - титлата от Евролигата, се изплъзна от ръцете на Миротич, който вкара само 11 точки при 4/12 стрелба от игра в загубения финал от Анадолу Ефес. Преди два дни пък във финала за Суперкупата на Испания Миротич не пое отговорност в последните минути от срещата, която Барса загуби от Реал Мадрид с 83:88 Стрелецът обаче не губи увереност и все още смята себе си за един от най-добрите играчи в Европа.

"Аз оценявам себе си като един от най-добрите играчи, защото знам с какви качества разполагам и какво мога да дам на отбора си. Миналата година успяхте да видите нивото ми, разбира се, можеше и да е далеч по-добро, но се опитвам да се подобрявам с всеки сезон. Нужно ми е да правя стъпка напред ежегодно. Чувствам се като един от най-добрите играчи в Европа”, добави черногорецът с испански паспорт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация