Шампионската лига има нов Шериф

22:35
Шампионската лига има нов Шериф

Шериф Тираспол продължава да изумява футболна Европа с резултатите си в най-комерсиалния клубен турнир. Молдовците постигнаха изненадваща домакинска победа с 2:0 над Шахтьор Донецк в историческия си първи мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Домакините изиграха много добър мач в дефанзивно отношение и макар изцяло да предоставиха инициативата в ръцете на противника, заслужено стигнаха до крайния успех. През първата част “миньорите” владееха много повече топката, но трудно стигаха до положения пред противниковата врата. От друга страна, домакините прилагаха опасни контраатаки и именно по такъв начин стигнаха до първия си гол в 16-ата минута. Тогава Кристиано центрира, а Адама Траоре с красиво воле прати топката в противниковата мрежа за 1:0. В 32-ата украинците сътвориха най-голямата си възможност за гол в мача, след като Ласина Траоре отправи мощен шут, който обаче беше избит от Йоргос Атанасиадис в корнер.

През втората част гостите заиграха по-смело и към притежанието на топката добавиха и повече удари. Въпреки това в 62-ата минута тимът от Тираспол отбеляза втория си гол в двубоя, след като Кристиано центрира, а резервата Момо Янсане с глава простреля Андрий Пятов за 2:0. Домакините можеха да вкарат и трето попадение, но в 79-ата вратарят отрази опасен удар на капитана Франк Кастанеда. Най-чистото положение за “оранжево-черните” пък се откри в 84-ата минута, когато Майкон стреля от добра позиция, но шутът му беше блокиран от Густаво Дуланто и така топката стана лесна за улавяне за Атанасиадис.

Така Шериф взe важни три точки в група D, където са още отборите на Интер и Реал Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация