Атлетико Мадрид стъпи накриво срещу Билбао (видео)

20:32
Атлетико Мадрид стъпи накриво срещу Билбао (видео)


Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао завършиха наравно 0:0 на “Уанда Метрополитано” в двубой от петия кръг на Ла Лига. Така баските прекратиха серията си от шест поредни загуби при гостуванията си на “дюшекчиите”. 


Домакините сътвориха повече положения от своя опонент през първото полувреме, но не бяха близо до гол. През втората част те бяха още по-настойчиви, но отново не показаха необходимата точност. С голяма заслуга за равенството е и младият талант на мадридчани Жоао Феликс, който се появи като резерва в 60-ата минута, но в 78-ата беше изгонен от игра. Той беше санкциониран с жълт картон за удар в лицето на Унай Венседор, а заради своите протести той получи и червен картон. Най-чистите положения в двубоя дойдоха в последните му минути. Първо Маркос Йоренте нацели далечната греда със своя шут, а при ответната атака резервата на “лъвовете” Асиер Вийялибре се опита да прехвърли Ян Облак, но така прати топката и над вратата.


Въпреки равенството Атлетико се изкачи на върха в класирането с актив от 11 точки, докато Атлетик е четвърти с 9 спечелени пункта.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация