Де Хеа и Джеси Лингард герои за Ман Юнайтед срещу Уест Хям (видео)

17:56
Де Хеа и Джеси Лингард герои за Ман Юнайтед срещу Уест Хям (видео)

Манчестър Юнайтед победи Уест Хям Юнайтед с 2:1 на "Лондон стейдиъм" в мач от петия кръг на английската Висша лига. Саид Бернрама откри резултата в 30-ата минута, а Кристиано Роналдо изравни пет минути след това. В самия край на срещата Джеси Лингард донесе трите точки за "червените дяволи". В добавеното от рефера време пък Марк Нобъл изпорти дузпа за "чуковете".

Манчестър Юнайтед диктуваше темпото от самото начало и в първия ¼ час действията се развиваха изцяло в половината на домакините. Грешка на Хари Магуайър в 17-ата минута обаче предостави чудесна възможност на „чуковете“ да излязат напред в резултата. Капитанът на Юнайтед подари топката на Бенрама, който веднага продължи към Боуен. Последният стреля от няколко метра, но Варан блокира удара му.

Две минути след това Кристиано Роналдо получи от Погба, направи няколко финта, след което шутира право в ръцете на Фабиански.

Манчестър Юнайтед отговори само пет минути след това. Кристиано Роналдо засече с глава на далечната греда центриране на Фернандеш, Фабиански изби удара му, но след това португалецът направи добавка за 1:1. Попадението мина проверката на ВАР за евентуална засада, но в крайна сметка бе признато. Това е четвъртият гол на CR7 в три мача, откакто се завърна на „Олд Трафорд“. Това е и стотно попадение за Роналдо с екипа на Юнайтед в Премиър лийг. 

До почивката двата отбора пропуснаха по една много добра ситуация. Фабински спаси остър удар на Роналдо, а след това Влашич се оказа непокрит в наказателното поле. Изстрелът на хърватина обаче премина над вратата.

В самото начало на втората част Кристиано Роналдо пропусна страхотна възможност да изведе гостите напред. Бившият играч на Ювентус бе изведен с едно докосване от Бруно Фернандеш, но не успя да преодолее Фабиански, останал сам срещу вратаря.

„Червените дяволи“ владееха инициативата, но не създаваха положения. В 70-ата минута домакините поискаха дузпа, след като Уан-Бисака връхлетя върху Соучек в наказателното поле. Флагът на страничния рефер обаче бе вдигнат за засада, която явно бе потвърдена и от ВАР, защото сигнал за наказателен удар не последва. 

Малко след това Солскяер замени Грийууд и Погба със Санчо и Лингард. 

Именно Лингард се оказа героят за "червените дяволи", реализирайки победно попадение в 89-та минута на мача.

Драмата стана пълна, когато в добавеното време реферът отсъди дузпа в полза на домакините, но Давид Де Хеа спаси удара от бялата точка на Нобъл и така подпечата успеха за своя тим.

Уест Хям: Фабиански, Цоуфал, Зума, Огбона, Кресуел, Райс, Сучек, Фоналс, Боуен, Бенрама, Влашич

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Фред, Грийнууд, Фернандеш, Погба, Роналдо

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация