Челси е безапелационният победител в дербито с Тотнъм (видео)

20:24
Челси е безапелационният победител в дербито с Тотнъм (видео)

Челси спечели с 3:0 лондонското дерби с Тотнъм в дома на "шпорите" и по този начин се изравни по всички показатели с Ливърпул на върха във временното класиране на Премиър лийг. Двата отбора имат по 13 точки, с колкото е и Манчестър Юнайтед, и голова разлика 12:1. Тимът на Томас Тухел изигра много силно второто полувреме, в което отбеляза и трите гола, реализирани от Тиаго Силва (49'), Н'Голо Канте (57') и Антонио Рюдигер (92'). Така Челси постигна победа с 3:0 в два поредни кръга в Премиър лийг.

Голямата новина в състава на Нуно Еспирито Санто бе завръщането на Хюн-Мин Сон, който е възстановен от своята контузия. Ерик Дайър, Кристиан Ромеро и Джовани Ло Селсо също се завърнаха сред титулярите. Танги Ндомбеле започна за първи път в Премиър лийг през този сезон.

Едуар Менди не бе в групата на Челси за днешното дерби. На вратата започна Кепа Арисабалага. Андреас Кристенсен, Сесар Аспиликуета, Жоржиньо и Мейсън Маунт също бяха титуляри. Н'Голо Канте бе възстановен, но остана на пейката за началото.

Тотнъм започна по-активно, като този път тимът на Санто се опитваше да води играта, но атаките на „сините“ вещаеха повече опасности пред вратата на Лорис. В 11-ата минута Аспиликуета свали с глава центриране на Рюдигер, но удара от въздуха на Хавертц премина встрани от целта. Няколко минути след това тимът на Тухел организира страхотна контра, в която гостите имаха числено предимство. Маунт владееше, а от двете му страни бяха Лукаку и Хавертц. Халфът комбинира с белгиеца, но бранителите на Тотнъм успяха да се върнат и Емерсон Роял блокира. В 26-ата минута Кристенсен изнесе добре топката, след което намери Лукаку. Белгиецът премести топката на десния си крак и стреля от границата наказателното поле, но топката премина на около метър встрани.

В 33-тата минута Сон имаше добра възможност, след като получи от Ло Селсо, но първото му докосване не бе добро, което позволи на Алонсо да го затвори и Кепа да се намеси. 

В крайна сметка полувремето закономерно завърши при равен резултат. Еспирито Санто обаче до голяма степен изненада Тухел със своята тактика, залагайки на схема с трима в атака.

В 49-ата минута Тиаго Силва даде преднина на Челси, след като надскочи Али и Дайър и засече с глава центриране на Алонсо от корнер. Само четири минути след това „сините“ можеха да удвоят аванса си, но удар на Алонсо бе изчистен от голлинията от Ерик Дайър.

В 57-ата минута Н'Голо Канте, който замени Маунт за началото на второто полувреме и преобрази Челси, удвои преднината на гостите. Французинът стреля от 15 метра, топката рикошира в Дайър и влезе във вратата на Лорис, който нямаше какво да направи.

До края Челси можеше да постигне доста по-убедителна победа, но Лорис спаси нов опасен удар с глава на Тиаго Силва, а в 81-вата минута се създаде страхотно разбъркване в наказателното поле на домакините. Вернер, Алонсо и Ковачич обаче не успяха последователно да нанесат голов изстрел.

Ковачич пропусна страхотен шанс в добавеното време, но все пак третият гол падна в 92-рото място, след като Вернер проби отдясно и върна към Рюдигер, който от около 12 метра направи 0:3. 

Тотнъм: Лорис, Регилон, Ромеро, Дайър, Емерсон Роял, Хьойберг, Ндомбеле, Али, Ло Селсо, Сон, Кейн

Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Кристенсен, Силва, Алонсо, Ковачич, Жоржиньо, Маунт, Хавертц, Лукаку

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация