Фантастичният отбор на Наполи отказа да загуби точки и срещу Каляри

00:09
Фантастичният отбор на Наполи отказа да загуби точки и срещу Каляри

Наполи затвърди впечатленията, че е отборът в най-добра форма от началото на сезона в Серия "А". Днес тимът на Лучано Спалети победи с 2:0 гостуващия Каляри и продължава без загубена точка. Резултата откри Виктор Осимен в 11-ата минута, а в 57-ата Лоренцо Инсиние се разписа от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Диего Годин срещу Осимен.

Домакините доминираха през целия мач и можеха да спечелят много по-убедително. Каляри не създаде почти нищо интересно пред вратата на Давид Оспина и със скромния актив от 2 точки е в зоната на изпадащите. 

Диего Деме и Дрис Мертенс се завърнаха в групата на Наполи, като германецът влезе в края на мача на мястото на Фабиан Руис. За Каляри започнаха Годин и Кевин Строотман, които имаха леки травми. Валтер Мадзари подреди тима си в 3-5-1-1, но сардинци така и не оказаха съпротива срещу бившия тим на опитния специалист.

Първият гол падна в 11-ата минута, когато Пьотър Жиелински проби по десния фланг и върна топката към Осимен, а нигериецът безпощадно я прати в мрежата. Осимен имаше още две възможности да се разпише до почивката, а Алесио Краньо спаси силен удар на Матео Политано.

В началото на второто полувреме Наполи отново вдигна темпото. Осимен подмина с лекота Годин, а уругваецът се видя принуден да го фаулира в наказателното поле. Дузпата изпълни Инсиние, който заби топката под гредата за 2:0. В 70-ата минута Андре-Франк Замбо Ангиса излезе на чиста позиция, но стреля в аут.

До края Наполи спести сили за предстоящия мач срещу Спартак (Москва) в Лига Европа. Няколко дни по-късно отборът ще има тежко гостуване на Фиорентина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация