Иняки Уилямс влезе в историята на Ла Лига с уникално постижение

01:52
Иняки Уилямс влезе в историята на Ла Лига с уникално постижение

Нападателят на Атлетик Билбао Иняки Уилямс влезе в историята на Ла Лига като футболистът с най-много поредни мачове в елитната дивизия. 27-годишният играч взе участие в 203-и пореден шампионатен двубой на баските "лъвове" и подобри рекорда на Хуан Антонио Лараняга. За последно Уилямс пропусна мач на Атлетик през април 2016 година.

Срещу Алавес тази вечер нападателят, чийто родители са ганайци, не успя да се разпише, но това стори Раул Гарсия. Ветеранът вкара единствения гол в 44-ата минута и донесе на домакините победата с 1:0. Преди това бившият футболист на Осасуна и Атлетико Мадрид пропусна дузпа.

Преди почивката Атлетик имаше солидно надмощие и получи ранен шанс да поведе. След центриране на далечната греда и игра с глава на футболист на домакините топката срещна ръката на Шимо Наваро. Съдията Карлос Дел Серо Гранде прибегна до помощта на ВАР и посочи бялата точка. Фернандо Пачеко обаче спаси удара на Раул Гарсия.

В 33-ата минута Дани Гарсия стреля покрай гредата, а в 44-ата Раул Гарсия се реваншира за пропуснатата дузпа. Опитният нападател засече с глава центриране от десния фланг на Иниго Леке и откри головата си сметка за сезона.

След почивката ролите не се размениха. Отборът на Марселино продължи да доминира, но не успяваше да вкара второ попадение. Пропуски направиха Иниго Мартинес и Икер Муниаин. Алавес се активизира в последните минути, но не създаде нито едно чисто положение пред Унай Симон.

Победата в баския сблъсък прати Атлетик на 6-о място в класирането, с точка повече от Барселона. Алавес е в зоната на изпадащите с 6 загуби от 7 мача. Тимът от Витория спечели единствено срещу шампиона Атлетико Мадрид в миналия кръг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация