Стоилов сменя тактическата схема

10:49
Стоилов сменя тактическата схема

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов може да направи експерименти в контролата срещу Струмска слава. “Сините” приемат на “Герена” втородивизионния тим във вторник (12 октомври) от 16:30 часа.


Мъри Стоилов обмисля да заложи на нова тактическа схема срещу възпитаниците на Владимир Димитров, пише “Тема спорт”. Той ще построи състава си в схема 4-1-4-1, а не в използваната досега 4-2-3-1. Именно с първта схема дойдоха и най-големите успехи на треньора начело на Левски, когато бе написана синята приказка с достигането до четвъртфинал за Купата на УЕФА и влизане в групите на Шампионската лига.


Станимир Стоилов не може да разчита на повиканите в различните национални гарнитури Борислав Цонев, Гьоко Зайков, Христос Шелис и Мартин Петков. По този начин в двете полувремена под рамката ще застанат Николай Михайлов и Пламен Андреев. Пред тях ще действат Драган Михайлович, Хосе Кордоба, Георги Александров и Иван Горанов. В центъра на халфовата линия ще са Радослав Цонев, Андриан Краев и Марин Петков, а в предни позиции ще атакуват Георги Миланов, Здравко Димитров и Билал Бари. Възможно е да бъде сменена и позицията на Миланов, който най-често е ползван вдясно на нападението.


Стоилов ще следи за спазването на тактическата дисциплина най-вече във фаза защита. В последните двубои се забелязва подобрение в това отношение. Но наред с това Левски продължава да допуска много сериозни грешки в центъра на отбраната, които водят до попадения във вратата на Николай Михайлов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация