Лацио с впечатляващ обрат срещу шампиона Интер

21:00
Лацио с впечатляващ обрат срещу шампиона Интер

Отборът на Лацио постигна обрат, с който записа домакинска победа с 3:1 в сблъсъка с Интер от осмия кръг на Серия А. “Нерадзурите” поведоха чрез Иван Перишич (12’ - дузпа), но Чиро Имобиле (64’ - дузпа), Фелипе Андерсон (81’) и Сергей Милинкович-Савич (90+1’) гарантираха успеха на римляните с голове след почивката. Така "орлите" нанесоха първа загуба на шампиона в италианския елит през този сезон.

Маурицио Сари направи три промени в състава си след тежката загуба с 0:3 от Болоня. Наказаният Франческо Ачерби беше заменен от Патрик, а в халфовата линия Тома Башил беше предпочетен пред Луис Алберто. Капитанът Чиро Имобиле се възстанови от контузията си и водеше атаката, която беше допълнена от Фелипе Андерсон и Педро Родригес по двата фланга. 

Симоне Индзаги, който беше приветстван доста добре от домакинските фенове и дори получи специален плакет от тях, предприе четири промени след победата с 2:1 над Сасуоло. В халфовата линия място намериха Матео Дармиан, Роберто Галярдини и Федерико Димарко. Така Перишич беше преместен зад нападателя, който в този мач беше Джеко заради късното прибиране на Лаутаро Мартинес и Хоакин Корея от мачовете на Аржентина.

Още във втората минута Джеко стреля с глава, но топката мина над вратата. Малко след това Стефан де Фрай също отправи удар с глава, който също се оказа неточен. В 11-ата силен удар на Лукаш Лейва профуча над вратата. Около минута по-късно Николо Барела игра с топката в наказателното поле, след което кракът му срещна този на Елсеид Хисай, а съдията посочи бялата точка. Оттам Перишич беше точен за 1:0 в полза на "нерадзурите". 

В 24-ата минута Тома Башич нанесе шут по земя, който беше успешно отразен от Самир Ханданович. В 31-ата Барела не сполучи с техничен удар. В 33-ата Имобиле напомни за себе си, след като стреля с глава покрай вратата. Малко по-късно Перишич отправи опасен шут от дъгата на наказателното поле, но Хосе Рейна реагира добре и изби топката. Фелипе Андерсон отговори с удар по земя, с който не затрудни Ханданович. В 41-ата Башич опита далечен удар, който беше уловен от противниковия вратар. Малко след това Педро също среля от дистанция, като топката претърпя рикошет и излезе в корнер.

В 52-ата минута Имобиле реши да пробва удар, с който не намери целта. Играта вървеше при спокойно темпо до 63-ата минута, когато Патрик стреля с глава и прати топката във вдигнатата ръка на Алесандро Бастони. Съдията за втори път в мача отсъди дузпа, от която опитният в това отношение Имобиле изравни за 1:1. В 72-ата Педро се осмели да стреля, но го направи неточно. 
Лацио - Интер

В 81-ата минута домакините организираха контраатака, при която Ханданович отрази шут на Имобиле, но Андерсон дотича и с добавката си направи обрата пълен. Веднага след това настана голяма разправия между играчите на двата отбора заради претенциите на гостите голът да не бъде признат, след като играта не беше спряна, докато техен футболист лежеше на терена. Всичко завърши с четири жълти картона от страна на главния съдия. 

Играта много се накъса, но все пак римляните стигнаха до трето попадение в добавеното време, когато Милинкович-Савич засече с глава центриране от фал за крайното 3:1. След последния съдийски сигнал Андерсон беше изгонен с директен червен картон след ново меле между двата отбора.

Така Интер остана трети в класирането с актив от 17 точки, докато Лацио събра 14 пункта и се изкачи до петата позиция.

ЛАЦИО - ИНТЕР 3:1

0:1 Перишич (12' - дузпа)
1:1 Имобиле (64' - дузпа)
2:1 Андерсон (81')
3:1 Милинкович-Савич (90+1')

Лацио: Рейна, Марушич, Патрик, Фелипе, Хисай, Милинкович-Савич, Лейва, Башич, Андерсон, Имобиле, Педро

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Галярдини, Димарко, Перишич, Джеко

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация