Заря излъга ЦСКА в мач с много спорни съдийски решения

00:00
Заря излъга ЦСКА в мач с много спорни съдийски решения

ЦСКА София изигра силно първо полувреме, но в крайна сметка загуби с 0:1 домакинството си на Заря в мач от третия кръг на груповата фаза в Лигата на конференциите.

Единственото попадение вкара иранецът Саядманиш в 64-ата минута, а поражнието изпрати червените на последното място в групата със само една спечелена точка.

Неуспехът не е единствената лоша новина за българския тим, тъй като в 57-ата минута Греъм Кери напусна с контузия.

В края на срещата ЦСКА на три пъти в рамките на минута предяви претенции за дузпа - веднъж за бутане на Баи, а след това и заради игра с ръка на противникови състезатели, но реферът остана безмълвен.

Иначе червените изиграха добро първо полувреме и пропиляха няколко възможности за гол, но след почивката отстъпиха инициативата на украинците, което им коства и поражението.

Наставникът на червените Стойчо Младенов отново остави Юга на пейката за сметка на Жеферсон и Мухар в средата на терена.

Българският тим започна силно срещата и в шестата минута можеше да открие резултата. Кайседо изведе Вилдсхут сам срещу Мацапура, но леко под ъгъл. Нидерландецът стреля, а стражът на гостите изби в корнер. След неговото изпълнение Йомов отправи силен удар от границата на големия пеналт, но над напречната греда.

В 15-ата минута Кери изведе добре Кайседо зад бранителите на Зоря, последва изстрел на тарана в близкия ъгъл, а Мацапура изби в корнер.

След половин час игра ЦСКА контраатакува опасно. Йомов центрира отдясно по земя за Кайседо, но сантиметри не достигнаха на нападателя да засече в празната врата. В 39-ата минута червените създадоха още една добра възможност. Кери центирра от фаул на границата на малкия пеналт, където непокритият Лам засече с глава, но над вратата.

Две минути след началото на втората част Зоря отправи първия си по-опасен удар към червената врата. Това стана след шут на Булеца от фаул, който профуча покрай лявата греда.

В 57-ата минута червените останаха без един от футболистите си в най-добра форма, след като Кери напусна принудително игра заради контузия, а на негово място се появи Варела.

В 84-ата минута червените поискаха дузпа, претендирайки, че резервата Баи е побутнат в гърба от играч на Заря, но реферът не посочи бялата точка, а отсъди корнер. След неговото изпълнение българският тим отново предяви претенции за 11-метров наказателен удар, този път твърдейки, че играч на украинците е докоснал топката с ръка, но пак не последва сигнал на съдията. Атаката продължи и при новото центриране футболистите на Младенов пак претендираха за дузпа за игра с ръка, но за трети път в рамките на минута не получиха такава.

В даденото от рефера петминутно продължение резервата Вион извърши нарушение, заради което получи директен червен картон.

До края на срещата ЦСКА София опита да наложи натиск, най-вече с центрирания към мощните Кайседо и Кръстев, но украинците се справиха с тях и удържаха своята преднина, която ги изкачи на трето място в групата с три точки. 

ЦСКА СОФИЯ - ЗОРЯ 0:1

0:1 Саядманиш 64

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей, 29. Лам, 18. Мазку, 10. Йомов, 24. Мухар, 3. Жеферсон, 30. Вилдсхут, 8. Кери, 9. Кайседо

ЗАРЯ: 53. Мацапура, 45. Фаваров, 32. Имереков, 74. Снумицин, 10. Комченовски, 90. Саядманиш, 23. Булеца, 4. Свек, 28. Громов, 9. Захеди, 11. Гладкий

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация